Šport > Nogomet
3495 ogledov

Naključje ali ubijalski instinkt? Spektakularen gol razdelil javnost

kimmich Epa
Vrhunska improvizacija ali srečno naključje?

Branilec Bayerna Joshua Kimmich je z vrhunskim zadetkom odločil tekmo za nemški superpokal. Münchenčani so v razburljivem obračunu s 3:2 (2:1) premagali Borussio Dortmund.

Za Bavarce je to v letu 2020 že peta lovorika po naslovu državnih in pokalnih prvakov in zmagah v ligi prvakov in evropskem superpokalu.

Bayern je odločilni zadetek dosegel iz protinapada v 82. minuti tekme, navijači pa se sprašujejo, ali je bil Kimmichov zmagoviti gol skupek nogometnega znanja ali zgolj srečno naključje.

kimmich | Avtor: Epa Epa
Ukradeno žogo je Kimmich sprva oddal Robertu Lewandowskemu, ta mu jo je vrnil na robu kazenskega prostora, kjer je 25-letni obrambni nogometaš poskusil s strelom.

Vratar Borussie Marwin Hitz je strel ubranil, nato pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Odbita žoga je padajočega Kimmicha zadela v levo stopalo in romala naravnost v mrežo.

Med navijači se je po tekmi vnela burna razprava, saj so številni mnenja, da je šlo zgolj za splet srečnih okoliščin. "Seveda je poskušal zadeti žogo. Točno se vidi, da je šel z nogo proti žogoi Odličen insinkt," je nogometašu v bran stopil nek uporabnik twitterja. "Nedvomno je bila to njegova namera. Vidi se, kako je stopalo usmeril proti žogi. Izjemen zadetek," je dodal drugi.

A vsi niso bili enakega mnenja. "Želel se je dotakniti žoge, vendar je lahko le upal, da se bo nekaj zgodilo. Ali mu je uspelo točno to, kar si je zamislil? Ne. Iztegnil je nogo in upal," je dodal nek navijač. "Vsak, ki se vsaj malo spozna na nogomet, ve, da tega ni nameraval storiti," pa je zapisal njegov somišljenik.

 | Avtor: Epa Epa
Bavarci so sicer povedli z zadetkom Corentina Tolissoja v 18. minuti, prednost je povečal Thomas Müller v 32. Že pred polčasom je Julian Brandt napovedal oster boj v nadaljevanju z zadetkom za 1:2, za porursko ekipo pa je potem mladi zvezdnik Erling Haaland izenačil v 55. minuti. Isti igralec bi lahko nekaj minut pozneje povedel svojo ekipo v vodstvo, a je Manuel Neuer njegov drugi poskus ubranil. Zadnjo besedo so nato imeli domači z že omenjenim spektakularnim zadetkom Kimmicha.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice