Šport > Nogomet
293 ogledov

Napadli nogometaše slovite Benfice! Dva igralca poškodovana v bolnišnici!

Napad na nogometaše Benfice Reševalni pas/Twitter
Na Portugalskem je prišlo do velikega škandala, ko so neznani storilci s kamenjem napadli avtobus Benficinih nogometašev.

Portugalsko nogometno prvenstvo se je vrnilo po tromesečni pavzi zaradi koronavirusa, takoj na začetku pa je prišlo do velikega incidenta, ki ni imel veze s to zahrbtno boleznijo.

Vrnitev na nogometna igrišča po daljši pavzi si bodo še posebej zapomnili nogometaši Benfice, toda ne po dobrem. Najprej so brez prisotnosti gledalcev na domačem igrišču remizirali s Tondelo 0:0, nato pa so bili še napadeni tekom vožnje s klubskim avtobusom.

Klubski avtobus, na katerem se je nahajalo celotno moštvo in strokovni štab, je bil napaden na avtocesti po prihodu v Seixal, ko je skozi voznikovo steklo priletelo kamenje. Pri tem sta bila poškodovana dva nogometaša, Srb Andrija Živković ter Nemec Julian Weigl.

Oba nogometaša so najprej pregledali zdravniki v Benficinem taboru, oba pa sta bila nato napotena celo v bolnišnico. Portugalska policija je potrdila, da nima nobenih sledi o morebitnih storilcih.

Ugiba se, da naj bi bili napadalci prav navijači slovitega lizbonskega kluba, ki so bili razočarani nad novo bledo predstavo svoje ekipe, ki je izpustila priložnost, da zasede vrh lestvice.

"Benfica obsoja kriminalce, ki so kamenjali avtobus z nogometaši po zavitju s ceste A2 na poti proti Seixalu po tekmi proti Tondeli, odigrani v četrtek na stadionu Luz. Iz previdnosti sta bila Julian Weigl in Andrija Živković takoj prepeljana v bolnišnico na opazovanje, saj so ju zadele črepinje stekla... Benfica obljublja popolno sodelovanje z oblastmi, od katerih pričakujemo, da vložijo največji možni napor, da bi se našle odgovorne osebe za to kriminalno dejanje," so zapisali v uradnji izjavi pri portugalskem velikanu.

Julian Weigl  je tako že drugič v karieri preživel podoben incident, saj se je leta 2017 nahajal že v avtobusu Borussie Dortmund, ko je v bližini eksplodirala bomba tekom poti na tekmo z Monacom. Tudi takrat je počilo steklo na avtobusu, ki je nato porezalo nekatere nogometaše, Marc Bartra pa je pristal v bolnišnici.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.