Šport > Nogomet
22 ogledov

''Napoli me spominja na Liverpool''

rafael benitez napoli karikatura EPA
Španski nogometni strateg Rafael Benítez po prevzemu italijanskega Napolija vleče vzporednice s svojim nekdanjim klubom iz Liverpoola.

Rafael Benítez je bil novembra lani imenovan za začasnega trenerja Chelseaja, kjer je nasledil Roberta Di Mattea. Španec je na Stamford Bridgeu doživel sovražen sprejem navijačev, ki niso bili zadovoljni, da modre vodi nekdanji trener Liverpoola, ki je imel v preteklosti veliko povedati čez londonski nogometni klub.

Kljub negativnemu odzivu navijačev pa se je Benítez v Chelseaju dobro odrezal. S tretjim mestom v ligaški razvrstitvi je Londončanom zagotovil nastop v prihodnji sezoni Lige prvakov, še bolje pa mu je šlo na evropskih zelenicah, kjer je Chelseajem v finalu Evropske lige premagal Benfico.

Dobri rezultati Chelseaja pa niso prepričali lastnika Romana Abramoviča, ki se je raje dogovoril za prihod Joséja Mourinha, medtem ko je Benítez v Napoliju nasledil Walterja Mazzarrija. ''V klubu je ogromno navdušenja in strasti. Spominja me na Liverpool,'' je o razlogih za selitev v Italijo spregovoril Benítez.

''Španska reprezentanca? Morda''

Za Španca bo to že drugi mandat v Serie A; leta 2010 je namreč vodil Inter. ''Napoli ima kvalitetne igralce in željo po zmagi, kar me spominja na Liverpool. V La Ligi je težko ustaviti Real Madrid in Barcelono, saj nihče ne razpolaga s takšnim proračunom. Premier liga ima višji tempo kot španska liga,'' je bogate izkušnje delil Benítez.

Na vprašanje, ali bi lahko nekoč vodil špansko nogometno reprezentanco, je 53-letnik odvrnil: ''Ali bi bil lahko trener Španije? Upam, da bo Vicente Del Bosque še dolgo na klopi, a kdo ve, kaj se bo dogajalo v prihodnosti. Morda bi lahko počel tudi to,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.