Šport > Nogomet
14 ogledov

Napoliju spodrsnilo, Juve pobegnil na +9

(Juventus - Catania)
1/28
Reuters
Juventus, vodilna ekipa italijanske Serie A, je doma premagal Catanio (1:0) in po porazu Napolija, ki je klonil proti Chievu (0:2), prednost povečal na devet točk. Stari dami je zmago v prvi minuti sodnikovega podaljška zagotovil rezervist Emanuele Giaccherini. Že v petek sta se pomerila Genoa in AC Milan, varovanci Massimiliana Allegrija pa so z zmago (2:0) znižali zaostanek za Napolijem.

Juventus je z zadetkom v sodnikovem podaljšku premagal Catanio (1:0) in si zagotovil nove tri točke v boju za naslov prvaka Serie A. Varovanci Antonia Conteja so že v uvodnih minutah prevzeli pobudo na zelenici. Po prostem strelu Andree Pirla je prek vrat meril Georgio Chiellini, nato pa je v obrambo gostujočega vratarja Mariana Andujarja prisilil še Mirko Vučinić. Črnogorec je kmalu zatem z neposredne bližine zatresel prečko.

Z razdalje sta neuspešno poskušala Francesco Lodi in Claudio Marchisio. Pred koncem prvega polčasa si je trener Catanie Rolando Maran prislužil sprehod na tribune, kamor ga je zaradi nadlegovanja četrtega sodnika poslal glavni delilec pravice. Za dramo v zaključku tekme so poskrbeli Alessandro Matri, Fabio Quagliarella in Emanuele Giaccherini, ki jih je na pomoč poklical Conte. Catania se je dobro branila, obrambna vrsta pa je vendarle popustila v 91. minuti, ko je po podaji Paula Pogbe zadel Emanuele Giaccherini in postavil končnih 1:0

Napoli povečal svoj zaostanek

Napoli je s porazom proti Chievu (0:2) zaostanek za Juventusom povečal na velikih devet točk. Varovanci Walterja Mazzarija so se že v 12. minuti znašli v zaostanku, strelec pa Boukary Dramé, ki je z levico z velike razdalje premagal gostujočega vratarja.

Domači bi lahko prednost povišali že minuto kasneje, z glavo pa je prečko nastreljal Alberto Paloschi. Napoli nikakor ni našel ritma, zaostanka pa nista uspela izničiti ne Lorenzo Insigne ne Juan Camilo Zuniga. Pred odmorom je globinsko podajo sprejel Cyril Thereau in z neposredne bližine matiral Morgana De Sanctisa. Gostom se je priložnost za znižanje ponudila v 58. minuti, enajstmetrovko Edinsona Cavanija pa je zaustavil domači vratar. Po uri igre sta na igrišče stopila Goran Pandev in Pablo Armero, ki pa Napoliju nista mogla pomagati do preobrata.

Udinese z desetimi zadržal Romo

Solo mojstrovina Luisa Muriela, še enega v nizu odkritij Udineseja iz Južne Amerike, je Videmčanom prinesla točko na tekmi z AS Romo v deževni Furlaniji. Rimljani so od 20. minute sicer vodili, ko je po obambi Željka Brkića in odboju od okvirja gola žogo v mrežo belo-črnih pospravil Erik Lamela.

Udinese je odgovoril po dobri uri igre, ko se je Kolumbijec Muriel osvobodil dveh čuvajev v kazenskem prostoru in z močnim strelom po tleh med nogami premagal vratarja Maartna Stekelenburga.

Romi ni uspelo izkoristiti izključitve francoskega branilca Thomasa Heurtauxa, ki je po ostrem startu v 73. minuti dobil direkten rdeči karton, njena igra pa je po menjavi kapetana Francesca Tottija s Pablom Osvaldom izgubila ves smisel.

Za nameček je Osvaldo v 90. minuti zapravil tudi veliko priložnost, ko je povsem sam pred vratarjem Brkićem streljal mimo gola.

Milan še naprej v šampionskem slogu

Ekipa AC Milana nadaljuje s pozitivnim nizom rezultatov. Tokrat je četa Massimiliana Allegrija v gosteh zanesljivo premagala Genoo (2:0), čeprav so imeli Rossoneri nekaj sreče s sodniškimi odločitvami.

Genoa je srečanje začela zelo odločno, kot se tudi spodobi za moštvo, ki mu grozi izpad iz Serie A. Toda kljub pobudi domačih so povedli gostje, ko je v 22. minuti odbito žogo na vrhu kazenskega prostora pričakal Giampaolo Pazzini in jo s silovitim strelom zabil pod prečko Sebastiana Freya.

Pazzini se je poškodoval že pred strelom in je po golu zapustil zelenico, zamenjal ga je Mario BalotelliDomači so nato kar trikrat zahtevali najstrožjo kazen, a je glavni sodnik Antonio Damato vsako izmed njihovih pritožb zavrnil kot neutemeljeno.

V drugem polčasu je stadion Luigi Ferraris prvič globoko zavzdihnil že v 50. minuti, ko je Cesare Bovo stresel okvir vrat gola Christiana Abbiatija. Milan je nato rešil tekmo v svojo korist 10 minut kasneje, ko je po kotu, ki ga je z dobrim strelom izsilil Mathieu Flamini, Cristian Zapata asistiral Balotelliju, slednji pa je žogo mirno poslal v levi spodnji kot gola domačih.

Pet minut kasneje je Kevin Constant prejel nespameten rdeči karton, ko se je s "čelno" lotil nasprotnika. A tudi to ni pomagalo Genoi, ki do konca ni prišla niti do častnega zadetka in ostaja pri krčevitem boju za obstanek v ligi. Milan s tekmo več za drugim Napolijem zaostaja le še za dve točki.

Italijanska liga, 28. kolo:

Inter Milan : Bologna 0:1 (0:0)
Gilardino (57)
Samir Handanović in Vid Belec (oba Inter) nista igrala. Rene Krhin (Bologna) je vstopil v igro v 61. minuti.

Lazio : Fiorentina 0:2 (0:1)
Jovetić (20), Ljajić (50)

Atalanta : Pescara 2:1 (1:1)
Denis (34/11m, 67), D´Agostino (25)

Cagliari : Sampdoria 3:1 (1:0)
Guerrero (18, 52, 72); Lopez (90/11m)

Chievo : Napoli 2:0 (2:0)
Dramé (12), Théréau (43)
Boštjan Cesar (Chievo) je igral celo tekmo. Bojan Jokić (Chievo) je vstopil v 74. minuti.

Juventus : Catania 1:0 (0:0)
Giaccherini (90)

Palermo : Siena 1:2 (1:0)
Anselmo (44); Emeghara (51), Rosina (72/11m)
Jasmin Kurtić (Palermo) je igral celo tekmo. Josip Iličić (Palermo) je vstopil v igro v 58. minuti.

Parma : Torino 4:1 (0:0)
Amauri (77, 84, 90), Sansone (80); Santana (56)
Valter Birsa (Torino) je igral do 83. minute.

Genoa : AC Milan 0:2 (0:1)
Pazzini (22), Balotelli (60)
RK: Constant (65/Milan)

Udinese : AS Roma 1:1 (0:1)
Muriel (62); Lamela (20) 
RK: Heurtaux (73/Udinese)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice