Šport > Nogomet
36 ogledov

Narobe svet! Po gavčih porazno še karioke

copa america paragvaj anavijači
1/22
Reuters
Letošnja Copa América je polna presenečenj. Po drugem zaporednem remiju Argentine se je to zgodilo še Brazilcem. Karioke so v soboto komajda remizirale s Paragvajem. Brazilce, ki so na koncu izvlekli remi 2:2, je rešil Fred v sodnikovem podaljšku. Po zmagi nad Ekvadorjem je vodstvo v skupini prevzela Venezuela.

Na ozkem igrišču stadiona Maria Alberta Kempesa v argentinski Cordobi so Paragavajci dobro strnili svoje obrambne vrste in v prvem delu skorajda povsem onemogočili Brazilce, ki pa so si ustvarili dve lepi priložnosti: iz druge so tudi zadeli. V 20. minuti tekme se je pred paragvajskim vratarjem Justom Villarjem po podaji Jadsona sam znašel Alexandre Pato, a je Villar napadalcu Milana strel ubranil. Prav podajalec Jadson, ki je bil najboljši mož brazilske izbrane vrste v prvem polčasu, pa je zabil prvi zadetek kariok na Copi Americi. Dobrih pet minut pred koncem prvega dela je nogometaš Šahtarja iz Donecka s strelom po tleh s kakšnih 20 metrov ukanil paragvajskega čuvaja mreže.

Na 1:1 je v 55. minuti izenačil Roque Santa Cruz (v prevodu Sveti Križ), ki je sicer že v tretji minuti tekme zapravil stoodstotno priložnost, ko je iz oči v oči z vratarjem Juliem Cesarjem žogo poslal mimo brazilskih vrat. Po podaji tokrat razigranega Marcela Estigarribia je iz Manchester Cityja v Blackburn posojeni napadalec po hitri akciji zabil za izenačenje. Na 2:1 za paragvajsko izbrano vrsto je povišal rezervist Haedo Valdez, potem ko je Dani Alves napravil osnovnošolsko napako in zapravil žogo v svojem kazenskem prostoru. Blede Brazilce je v sodnikovem podaljšku rešil Fred, ki je s strelom "s prve" po podaji Gansa matiral nemočnega Villarja in poskrbel za vsaj točko kariok, ki so si pred tekmo obetali več kot le remi.

"Vse ekipe na Copi Americi so zelo izenačene, zato je zelo težko. Za nas bo tako ključna tretja tekma v skupini B," je takoj po koncu dvoboja povedal brazilski odrešitelj Fred. Na drugi strani Santa Cruz ni skrival grenkega priokusa paragvajskega remija. "To je bila zelo težka tekma za obe ekipi, toda razočarani smo nad končnim rezultatom. Pred nadaljevanjem bo treba popraviti napake, ki se nam dogajajo."

"Maestrico" za zmago Venezuele

Na drugi tekmi skupine B je Venezuela z 1:0 ugnala Ekvador. Za šele tretjo zmago države, ki jo vodi kontroverzni Hugo Chavez, na Copi Americi je v 62. minuti zadel Cesar Gonzalez (med nogometnimi navdušenci poznan tudi pod imenom "Maestrico"). Venezuela je z novimi tremi točkami prevzela vodstvo v skupini in si praktično že zagotovila napredovanje v izločilne boje.

Copa America, skupina B, 2. kolo:

Brazilija : Paragvaj  2:2 (1:0)
Jadson (39), Fred (90); Santa Cruz (55), Valdez (67)

Venezuela : Ekvador 1:0 (0:0)
Cesar Gonzalez (62)

Lestvica: 1. Venezuela 4 točke, 2. Brazilija 2, 3. Paragvaj 2, 4. Ekvador 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.