Šport > Nogomet
1033 ogledov

Naš legionar v izbrani družbi

Benjamin Verbič
Slovenski reprezentant se je znašel v idealni enajsterici skupinskega dela nogometne Lige Evropa.

Pretekli teden se je s tekmami šestega kola skupinskega dela končalo predtekmovanje Lige Evropa, v ponedeljek so v Nyonu izžrebali pare šestnajstine finala.

Eric Abidal Liga Evropa žreb Liga Evropa Šport Šest Slovencev dobilo tekmece, en neposreden obračun

V drugem najmočnejšem evropskem tekmovanju bo v spomladanskih izločilnih bojih nastopalo šest Slovencev, med njimi bo tudi Benjamin Verbič. Slednji se bo s Københavnom pomeril proti madridskemu Atléticu z Janom Oblakom v vratih. Prav Verbič se je zelo odlikoval v jesenskem delu Lige Evropa.

Boštjan Cesar Jan Oblak Slovenija TV pravice Šport Na nacionalki ostali brez prenosov reprezentance

Na uradni spletni strani Lige Evropa so po vsakem kolu izbrali najboljše posameznike, na podlagi določenih statističnih parametrov so izmerili količnik učinka nogometašev. Verbič je v šestih tekmah skupinskega dela za København v konkurenci moskovske Lokomotive, moldavskega Šerifa in češkega Zlína zabil tri gole, prispeval še dve asistenci in si s svojimi predstavami kot eden od štirih veznih igralcev prislužil uvrstitev v elitno enajsterico.

Matjaž Kek HNK Rijeka Spletna anketa Šport Glas ljudstva po Kekovem okusu

Poleg njega so v ekipi še vratar Aly Keita (Östersund), branilci Stefan Lainer (Salzburg), Sotirios Papagiannopoulos (Östersund), Michael Lüftner (København) in Alberto de la Bella (Real Sociedad); vezisti Emiliano Rigoni (Zenit St. Peterburg), Sergio Canales (Real Sociedad) in Remo Freuler (Atalanta); ter napadalca Aritz Aduriz (Athletic Bilbao) in André Silva (AC Milan).

"Kakšna čast je biti izbran v najboljšo ekipo skupinskega dela Lige Evropa! Ne bi mi uspelo brez mojih soigralcev, strokovnega štaba in tudi vas, navijačev," je na družbenih omrežjih v zahvalo zapisal Verbič, sicer nekdanji igralec Celja, ki je prve nogometne korake naredil pri NK Vojnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.