Šport > Nogomet
1109 ogledov

Težka izpita za Real in Barcelono

Liga prvakov žreb epa
V švicarskem Nyonu so izžrebali pare osmine finala Lige prvakov.

Aktualni evropski prvak Real Madrid, ki je v svoji skupini osvojil drugo mesto, se bo v osmini finala pomeril s Paris Saint-Germainom. Francozi so v predtekmovanju zabili kar 25 golov.

Kluba sta se doslej srečala šestkrat, oba sta zmagala po dvakrat, dvakrat pa sta se razšla brez zmagovalca. "Mislim, da je žreb dober. Verjamemo, da se lahko zoperstavimo Realu. Da v Ligi prvakov narediš nekaj velikega, moraš premagati najboljše klube. Osmina finala je prava za igranje takšnih tekem. Pokazati bomo morali svoj karakter, taktične sposobnosti in talent. Slednji je zelo pomemben," je po žrebu povedal trener PSG Unai Emery.

Emilio Butragueno, eden direktorjev pri Realu, pa je dejal: "Ta tekma bi kaj lahko bila tudi finalna glede na moč obeh moštev. A žreb je poskrbel, da bo eden od teh že v tej fazi končal tekmovanje. PSG je močnejši iz leta v leto, v skupinskem delu je igral brez napak in ima ogromen potencial."

Paulo Fonseca Nenavadno Šport Ko trener po tekmi lige prvakov vstopi kot Zorro

Zmenek starih znancev

Barcelona, ki je bila pred žrebom med nosilci, se bo merila proti londonskemu Chelseaju, proti kateremu ima že pestro zgodovino dvobojev.

Kluba sta se v evropskih tekmovanjih merila 12-krat, vsakokrat v Ligi prvakov. Chelsea ima štiri zmage, Barcelona pa tri. Nazadnje sta se ekipi merili v polfinalu sezone 2011/12, Chelsea je napredoval s skupnim izidom 3:2.

"Vedeli smo, da obstaja velika verjetnost, da bomo dobili prav Chelsea. To je dobrodošlo. Če hočeš biti prvak, moraš premagati vsakogar. To bo izjemen obračun. Vanj bomo vstopili optimistično, samozavestno in z veliko željo po napredovanju," je pojasnil eden direktorjev Barcelone Guillermo Amor.

Na drugi strani direktor Chelseaja David Barnard poudarja: "Z Barcelono smo odigrali že kar nekaj zanimivih tekem. Tekmec se mora zavedati, da imamo v svojih vrstah veliko uspešnih nogometašev, ki so dobili pomembne evropske dvoboje. Ne smejo nas podcenjevati."

Žreb je pomagal izvesti Xabi Alonso, nekdanji vezist Liverpoola, madridskega Reala in Bayerna.

Liverpool, ki je v skupini z Mariborom osvojil prvo mesto, se bo udaril s Portom. Angleški in portugalski klub sta se merila štirikrat, Liverpool je zmagal dvakrat, dve tekmi pa sta se končali z neodločenim izidom.

Lanski finalist Juventus bo igral proti londonskemu Tottenhamu, prvo srečanje bo v Torinu. Kluba se v evropskem tekmovanju še nista srečala, pred sezono pa je na prijateljski tekmi na Wembleyju londonski klub zmagal z zadetkoma Harryja Kana in Christiana Eriksena. "Pripravljeni smo na to. London kliče," je na družbenem omrežju Twitter zapisal nogometaš Juventusa Claudio Marchisio.

Boštjan Cesar Jan Oblak Slovenija TV pravice Šport Na nacionalki ostali brez prenosov reprezentance

Bayern München bo četrtfinale iskal proti turškemu Beşiktaşu. Bavarci so se z omenjenim carigrajskim kolektivom srečali dvakrat, in sicer v skupinskem delu sezone 1997/98, obakrat so slavili z 2:0.

Šahtar Doneck bo skušal izločiti AS Romo. Ukrajinci so Rimljane premagali v osmini finala sezone 2010/11, v Rimu so slavili s 3:2, doma pa s 3:0.

Manchester City pa bo v vlogi velikega favorita proti Baslu. Španska Sevilla je dobila zahtevnega tekmeca, za napredovanje bo namreč morala izločiti Manchester United. Za vse klube bo to prvi zmenek z omenjenim tekmecem.

Prve tekme bodo odigrane med 13. in 21. februarjem, povratne pa med 6. in 14. marcem. Finale bo odigran 26. maja v ukrajinskem Kijevu.

Liga prvakov, osmina finala (žreb):

Juventus - Tottenham
Basel - Manchester City
Porto - Liverpool
Sevilla - Manchester United
Real Madrid - Paris SG
Šahtar Doneck - AS Roma
Chelsea - Barcelona
Bayern München - Beşiktaş

Komentarjev 2
  • marialorca 20:38 11.december 2017.

    ***** Težka izpita za Real in Barcelono ***** .... .... ker PSG in Chealsea pa bosta zlahka z 10 opravila "izpit".

  • crniovcar 12:46 11.december 2017.

    KAJ JE ŠE KJE KAKŠEN KIJEV KOT V UKRAJINI?