Šport > Nogomet
159 ogledov

Naš odlični reprezentant se vrača v Slovenijo, okrepil bo Celje

Žan Karničnik Profimedia
Reprezentant Žan Karničnik je nov član nogometne ekipe Celja.

Slovenski reprezentant Žan Karničnik je novi član nogometne ekipe Celja, v knežje mesto se je preselil iz bolgarskega Ludogorca z enoletno posojo in z možnostjo odkupa, so objavili Celjani.

Osemindvajsetletni nogometaš prihaja iz Radelj ob Dravi, kjer je tudi začel svojo nogometno pot. Sledilo je nekaj let igranja za Dravograd, kjer je za mlajše selekcije nastopal vse do konca mladinskega kategorije, ko je prestopil v vrste Maribora. Od sezone 2014/15 do 2016/17 je za B ekipo Maribora 3. SNL zbral 75 nastopov in dosegel 20 zadetkov. Svoj debi v prvoligaški konkurenci je zabeležil v Kidričevem v 36. krogu sezone 2016/17.

Ker priložnosti za dokazovanje v prvi ekipi Maribora ni dobil, se je odločil za prestop v Muro. Že v prvi sezoni se je s klubom iz Murske Sobote prebil iz 2. SNL v 1. SNL. Nato je šla njegova pot strmo navzgor. Za črno-bele je v naslednjih treh sezonah in pol zaigral na 150 obračunih v vseh tekmovanjih, igral v kvalifikacijah za ligo prvakov in ligo Evropa ter skupinskem delu konferenčne lige.

S črno-belimi je osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka ter se s svojimi predstavami prebil v državno reprezentanco, za katero je debitiral 8. oktobra 2021 na tekmi z Malto. Skupno je v dresu z državnim grbom zbral 13 nastopov.

Karničnik je 15. januarja letos postal član večkratnega prvaka Bolgarije Ludogorca iz Razgrada in v sezoni 2021/22 v svoje vitrine dodal naslov bolgarskega prvaka. Svojim novim soigralcem se bo pridružil na začetku zimskega pripravljalnega obdobja, so sporočili Celjani.

 

Oliver Bogatinov postal trener Radomelj

Slovenski nogometni prvoligaš iz Radomelj pa ima novega trenerja članskega moštva. To funkcijo prevzema Oliver Bogatinov, štiriinštiridesetletni strokovnjak, ki ima za seboj veliko izkušenj pri delu s slovenskimi prvoligaši, so na družbenih omrežjih objavili Radomljani.

Bogatinov bo svoje igralce prvič zbral 5. januarja, ko se bodo pričele zimske priprave na nadaljevanje sezone v prvi slovenski nogometni ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice