Šport > Nogomet
752 ogledov

Naša reprezentanta ostala brez trenerja, prihaja eden največjih vseh časov

Udinese Profimedia
Udinese se je razšel s svojim trenerjem Cioffijem, zamenjal ga bo Fabio Cannavaro.

Udinese, 17. ekipa v italijanskem nogometnem prvenstvu, se je razšel s svojim trenerjem Gabrielejem Cioffijem, ki ga bo zamenjal eden najboljših nogometnih branilcev vseh časov in svetovni prvak iz leta 2006 Fabio Cannavaro.

"Udinese sporoča, da je Gabrieleja Cioffija razrešil dolžnosti trenerja prve ekipe," so v kratki izjavi sporočili Videmčani. Cioffi je konec oktobra prevzel vodenje od Andree Sottila, pod njegovim vodstvom pa je Udinese dobil le štiri prvenstvene tekme ter zbral le točko na zadnjih štirih tekmah. Na 32 tekmah v letošnjem prvenstvu je klub iz Vidma osvojil vsega 28 točk, kolikor jih ima s tekmo več tudi 18. Frosinone, ki se nahaja v coni izpada.

V članski ekipi zasedbe iz Vidma sicer igrata slovenska reprezentanta Sandi Lovrić (ki je trenutno poškodovan) in Jaka Bijol. Slednji igra na poziciji branilca in bi si zagotovo težko želel boljšega mentorja, kot je eden izmed zgolj treh branilcev v zgodovini, ki je prejel nagrado zlata žoga za najboljšega igralca na svetu. Je tudi edini branilec v zgodovini, ki je bil izbran za Fifinega igralca leta.

Cannavaro je pogodbo podpisal do 30. junija 2024, v strokovnem štabu pa bo tudi njegov brat Paolo, piše na spletni strani kluba. Petdesetletni Cannavaro bo prvič vodil Udinese v četrtek na tekmi proti Romi, ki je bila pred enim tednom prekinjena 18 minut pred koncem zaradi zdravstvenih težav branilca Rome Evana Ndickaja.

Legendarni branilec se sicer s trenersko službo ukvarja od leta 2013, ko je najprej eno leto deloval kot pomočnik pri Al-Ahliju, kasneje pa je vodil kitajska kluba Guangzhou in Tianjin Quanjian ter tudi tamkajšnjo reprezentanco, savdskoarabski Al-Nassr ter nazadnje italijanskega drugoligaša Benevento. Največji vtis je pustil pri Guangzhouju, katerega je vodil kar pet let.

Kot trener je s Tianjinom osvojil kitajsko prvi ligo (drugi rang kitajskega klubskega nogometa) ter z Guangzhoujem kitajsko super ligo (elitni rang kitajskega nogometa) in kitajski superpokal. Leta 2017 je bil imenovan za trenerja leta s strani kitajske nogometne zveze.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice