Šport > Nogomet
26 ogledov

''Navadil sem se, da nisem v prvi postavi''

iker casillas Reuters
Španska nogometna reprezentanca je v prvi tekmi Pokala konfederacij premagala Urugvaj (2:1). Vlogo čuvaja mreže je opravljal Iker Casillas, ki dan pred tekmo ni vedel, ali bo dobil priložnost. Španski vratar je priznal, da se je privadil sedenja na klopi.

Iker Casillas je aktualnim svetovnim prvakom iz Španije pomagal do zmage proti Urugvaju (2:1), s katero so varovanci Vicenteja Del Bosqueja otvorili svoj nastop na Pokalu konfederacij. Casillas dan pred tekmo ni vedel, kdo bo dobil priložnost v vratih španske reprezentance.

''V turnir sem podajam na drugačen način. Ko nekaj časa ne igraš, nimaš enakega občutka kot nogometaši, ki so igrali. Selektor je v zadnjih tednih opazoval vsakega igralca posebej in poskušal sem parirati ostalim. Soigralci imajo manjšo prednost, saj štiri mesece nisem igral,'' je povedal Casillas, ki se je že navadil vloge pogrešljivega člena ekipe. ''Navadil sem se, da nisem v začetni enajsterici. Želim izkoristiti priložnost, da trenerju in soigralcem pokažem svoje kvalitete,'' je povedal španski vratar.

navijači španija casillas | Avtor: EPA EPA


Casillas želi z nastopm v Pokalu konfederacij ujeti svojo staro formo in se pripraviti na naslednjo sezono. ''Tukaj sem zelo vesel. Nahajam se v drugačnem položaju kot ostali. Na turnirju bom videl, kako kaže za prihodnjo sezono,'' je zaključil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice