Šport > Nogomet
12 ogledov

Suárez udaril prepozno, Španci do prve zmage

Marchisio Aquino Zavala Mehika Italija Pokal konfederacij
1/10
EPA
Prva nedeljska tekma na Pokalu konfederacij je bila na sporedu v skupini A. Pomerili sta se Mehika in Italija, uspešnejši so bili naši zahodni sosedi (2:1). Brazilija je že v soboto odpravila Japonsko (3:0). V prvi tekmi skupine B pa so Španci z rahlimi težavami ugnali Urugvajce (2:1).

Srečanje med Mehiko in Italijo so bolj živahno začeli naši zahodni sosedi, ki so pretili predvsem prek Maria Balotellija in Emanueleja Giaccherinija. Na drugi strani pa je odgovoril Andrés Guardado, ki je prišel do strela po akciji Giovanija dos Santosa in zadel prečko.

Italijani so v naslednjih minutah umirili tempo igre, Mehičani pa so bili nevarni s hitrimi prehodi v napad. V enem od teh se je znašel Javier Hernández, a je bil Chicarito preveč sebičen. V 24. minuti je Andrea Pirlo, ki je obeležil svoj 100. nastop za Azzurre, padel v kazenskem prostoru Mehike, toda Italijani so ostali brez enajstmetrovke. Zato pa so do vodstva prišli tri minute kasneje, ko je Pirlo izjemno izvedel prosti strel in zadel levi zgornji kot gola Jesúsa Corone.

Toda Mehičani so zaostajali le nekaj minut, v 33. minuti je namreč Andrea Barzagli pred vrati podrl Dos Santosa in moštvo iz Srednje Amerike je dobilo najstrožjo kazen. Zanesljiv izvajalec je bil Chicarito, ki je Gigija Buffona poslal v nasprotno stran kot žogo. Do konca polčasa so bili Italijani bolj podjetni, Balotelli pa še enkrat več ni uspel ugnati Corone.

Nadaljevanje mirnejše, odločil Mario

Začetek drugega polčasa je bil bolj umirjen kot prvi. V prvih 15 minutah smo videli dva nevarna prosta strela Pirla, ki pa nista zadela okvirja gola Mehike. 

Pirlo Mehika Italija Pokal konfederacij | Avtor: EPA EPA

Tempo igre se ni razživel vse do zaključka srečanja, ko je dogajanje razburkal nov gol Italijanov. Po daljši akciji je Giaccherini dvignil žogo čez obrambo Mehike, za njo je stekel Balotelli, napadalec Milana je zdržal dvoboj z branilci in okroglo usnje v padcu poslal za hrbet Corone.

Mehičani do konca obračuna niso zmogli resneje ogroziti Buffona, dva strela z razdalje sta bila lahek plen za čuvaja mreže torinskega Juventusa. Italijani imajo tako enak točkovni izkupiček kot domačini Brazilci, medtem ko so "El Tri" na tretjem mestu, saj imajo boljšo razliko v golih kot Japonci.

Španci začeli po pričakovanjih

Evropski in svetovni prvaki Španci so večino dela proti sicer čvrstim Urugvajcem opravili v prvem polčasu, ko so prek Pedra v 20. in Roberta Soldada v 32. minuti povedli z 2:0, nato pa do odmora zanesljivo nadzirali potek igre.

V nadaljevanju je Furia še malce bolj stopila na žogo in zaprla dostope do svojih vrat, ob tem so ekipo iz Južne Amerike umirili s svojim značilnim slogom kratkih podaj in kontrolirane posesti. Proti koncu tekme so Urugvajci vse bolj tvegali, kar se jim je obrestovalo v 88. minuti, ko je iz prostega strela lepo zadel Luis Suárez in premagal Ikerja Casillasa. Za kaj več je zmanjkalo časa in Španci so pričakovano zasedli vrh skupine B. 

V drugi tekmi prvega kola se bosta v ponedeljek ob 21. uri pomerili reprezentanci Tahitija in Nigerije.

Pokal konfederacij, 1. kolo:

Skupina A

Brazilija : Japonska 3:0 (1:0)
Neymar (3), Paulinho (48), Jô (93)

Mehika : Italija 1:2 (1:1)
Hernández (34/11m); Pirlo (27), Balotelli (78)

 

 

 

 

 

 Skupina B

Španija : Urugvaj 2:1 (2:0)
Pedro (20), Soldado (32); Suárez (88)

ob 21.00
Tahiti – Nigerija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.