Šport > Nogomet
13 ogledov

Protestniki niso zmedli Brazilcev

(Brazilija - Japonska)
1/14
Reuters
Branilci naslova iz Brazilije so v uvodni tekmi Pokala konfederacij 2013 premagali reprezentanco Japonske (3:0). Med strelce za gostitelje prvenstva so se vpisali Neymar, Paulinho in Jo. Dogajanje pred stadionom so zaznamovali protestniki, ki so vladi očitali slabo gospodarsko politiko.

Brazilci so na najboljši možen način otvorili pohod na četrti naslov Pokala konfederacij, ko so s 3:0 (1:0) premagali Japonsko. Strelski pohod branilcev naslova je v tretji minuti otvoril Neymar, ki je zadel z roba kazenskega prostora, na drugi strani pa je Julia Cesarja preizkusil Keisuke Honda. Poskus Yuta Nagamota ni povzročal preglavic brazilskemu vratarju, v 48. minuti pa je po predložku Danija Alvesa na 2:0 povišal Paulinho. Premoč Brazilije je v sodnikovem podaljšku vnovčil Jo in postavil končnih 3:0.

Prodanih več kot 740 tisoč vstopnic

Tik pred začetkom nogometnega pokala konfederacij v Braziliji je Mednarodna nogometna zveza sporočila, da je za letošnje tekmovanje prodano rekordno število vstopnic za ogled tekem. Do sobote so Brazilci za 16 tekem prodali več kot 740.000 vstopnic.

Tekme Brazilije proti Japonski, Mehiki in Italiji so razprodane. Razprodani pa sta tudi tekmi Španija - Urugvaj v Recifeju in Italija - Mehika, ki bo na znamenitem Maracanaju v Riu, kjer bo 30. junija tudi finale.

V prodaji je še 120.000 vstopnic, največ za ponedeljkovo tekmo v Belo Horizonteju med Tahitijem in Nigerijo.

Pokal konfederacij:

Skupina A

Brazilija : Japonska 3:0 (1:0)
Neymar (3), Paulinho (48), Jo (90)

Ponedeljek ob 21.00
Mehika - Italija

Skupina B

Ponedeljek ob 21.00
Španija - Urugvaj

Torek ob 21.00
Tahiti - Nigerija

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.