Šport > Nogomet
38 ogledov

Pelé: "Ta ekipa Brazilije nima dovolj znanja"

pele EPA
Z večerno tekmo se bo danes v Braziliji začela generalka za nogometno SP 2014. Pred prvim obračunom Pokala konfederacij med Brazilijo in Japonsko pa je legendarni Pelé sporočil, da njegovi rojaki niso dovolj dobri, da bi zmagali na omenjenem tekmovanju.

"Ta ekipa nima dovolj znanja, da zmaga na Pokalu konfederacij, toda po drugi strani je to priložnost za trenerja in osebje, da ustali ekipo in jo pripravi na svetovno prvenstvo. Igrale bodo nekatere zelo močne ekipe, med njimi nekatere evropske, ki igrajo na res visoki ravni," je za ameriški spletni portal ESPN dejal Pelé.

.Brazilec v izbrani vrsti pogreša predvsem kreativnost v vezni liniji, pohvalil pa je obrambne igralce: "Naj se sliši še tako neverjetno, toda naša obramba je res močna. Brazilija je bila vedno močna v napadu. Manjka nam člen med vezisti in napadalci."

Pravilna izbira Neymarja

Ob tem je eden najboljših nogometašev vseh časov dejal, da je prestop mladega zvezdnika Neymarja v Barcelono prava stvar za njegov razvoj.

"Prestop je zelo pomemben za njegov napredek. V prvi sezoni v Evropi se bo naučil veliko. To bo tudi dobro za Brazilijo, ker bo pridobil izkušnje na višji in težji ravni. To bo dobro za reprezentanco," je zaključil legendarni nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.