Šport > Nogomet
16 ogledov

Navijači nočejo podaljšati z Wengerjem

arsene wenger EPA
Razočarani navijači Arsenala nasprotujejo podaljšanju pogodbe s trenerjem Arsenom Wengerjem, ki ima dogovor sklenjen do maja 2014.

Združenje navijačev Arsenala (Arsenal Supporters Trust) nasprotuje podaljšanju pogodbe z dolgoletnim trenerjem Arsenom Wengerjem in namero izvršnega direktorja Ivana Gazidisa označuje za ''neprimerno''.

Gazidis je razkril, da namerava pred koncem letošnje sezone Wengerju ponuditi novo pogodbo, medtem ko navijači menijo, da je potrebno dobro premisliti, če je smiselno nadaljevati s trenerjem, ki na Emirates že dolgih osem let ni prinesel nobene lovorike. Za dodatno razburjenje med topničarji je poskrbel sobotni poraz proti Aston Villi (1:3), ki je še dodatno zaostril napete odnose na relaciji trener-navijači.

''Nova pogodba je neprimerna''

''V zadnjih tednih je Ivan Gazidis govoril o tem, da bo Arsenu Wengerju ponudil novo pogodbo. Arsenal Supporters Trust (AST) meni, da je to neprimerno. Odločitev, ali podaljšati s trenerjem, čigar pogodba poteče maja 2014, bi morali sprejeti po koncu prestopnega roka in glede na rezultate ekipe v prihodnjih tednih. Potrebno bo prikazati občuten napredek, ki bi nas prepričal v takšno odločitev. Napake, ki smo jih izpostavili, so se v zadnjih tednih še potencirale in o njih se je potrebno nujno pogovoriti. V tem trenutku mora klub do konca prestopnega roka močno okrepiti ekipo,'' so v izjavi zapisali navijači.

Najuspešnejši trener v zgodovini kluba

Wenger je trener Arsenala vse od leta 1996, v tem času pa je Londončane popeljal do 11 lovorik. Francoski strateg nerad zapravlja visoke zneske za nove okrepitve, kar bi lahko na dolgi rok škodovalo angleškemu prvoligašu.

''Očitno je, da imamo trenerja, ki po lastnih besedah ne želi zapravljati, da bi ekipo okrepil z dragim nogometašem. Njegova očitna obsesija, da je trener, ki razvija potenciale, omejuje klub. Prepričan sem, da bo Arsenal do konca prestopnega roka pripeljal nove nogometaše, toda vprašanje je, če bodo dovolj kvalitetni, da se bomo borili za lovorike, ali bomo ponovno tekmovali za četrto mesto,'' je povedal tiskovni predstavnik AST Tim Payton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.