Šport > Nogomet
15 ogledov

Ne Mure, Šimundža bo vodil GAK

Maribor Maccabi Haifa kvalifikacije Zahović Milanič Šimundža Kondić Saša Despot
Dober glas o sijajni pretekli sezoni Anteja Šimundže, ki je osiromašeno Muro 05 popeljal do skoraj senzacionalnega tretjega mesta, očitno sega v deveto vas. Na poti do nje pa se je ustavil tudi v Gradcu, kjer so si Šimundžo zaželeli in ga tudi dobili.

Dosedanji trener Mure 05 Ante Šimundža bo kariero nadaljeval v Avstriji. Kot je danes na spletni strani sporočil graški tretjeligaški klub GAK, so se z nekdanjim igralcem in pomočnikom trenerja Maribora dogovorili za sodelovanje, več podrobnosti pa bodo predstavili v ponedeljek.

"GAK je velika ekipa, vesel sem, da smo se dogovorili. Obljubljam trdo delo, da bomo izpolnili zastavljene cilje. Veselim se že novih izzivov," je za klubsko spletno stran dejal 40-letni Šimundža. V klubu ga bodo kot novega glavnega trenerja uradno predstavili v ponedeljek. Šimundža je bil med leti 2008 in 2011 pomočnik trenerja v Mariboru, lani pa je prvič v trenerski karieri samostojno vodil klub iz Murske Sobote in ga kljub številnim, predvsem finančnim težavam, pripeljal do tretjega mesta v sezoni 2011/12. GAK je sicer v minuli sezoni vodil nekdanji kapetan slovenske reprezentance Aleš Čeh. Klub se je prebil v kvalifikacije za drugo ligo, vendar mu zadnjeg koraka ni uspelo storiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.