Šport > Nogomet
17296 ogledov

"Ne potrebujem gospoda Čeferina, da mi to pove"

Aleksander Čeferin, Jürgen Klopp Profimedia
Trener Liverpoola Jürgen Klopp ni pozabil na besede predsednika Uefe.

Jürgen Kopp, prvi mož na klopi angleškega velikana Liverpoola, je v intervjuju za nemški Kicker izrazil nestrinjanje z idejami predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. Nemec meni, da gre nogomet, vsaj glede na obremenitve igralcev, povsem v napačno smer. 

"Težava v tem poslu leži v tem, da je prisotnih vse preveč različnih 'delničarjev'. V Angliji nad nogometom bedijo Premier League, Football League in angleška nogometna zveza FA. V Nemčiji Liga in nemška nogometna zveza DFB. V mednarodnem nogometu je prisotna Fifa in kontinentalne zveze kot je Uefa. Vsepovsod je prisotna tudi Liga prvakov. Vsi imajo svoje načrte, nihče pa ne pomisli na igralce. Prav nihče, takšna je resnica," so v ponedeljkovi izdaji Kickerja zapisali besede Kloppa.

"Pojavljajo se novi turnirji, povečuje se število udeležencev na svetovnih prvenstvih, na evropskih prvenstvih. To je prav neverjetno! V vsakem športu je osnova za predstave trening, a mi pravzaprav več nimamo časa, da bi trenirali, saj vseskozi samo igramo tekme. Zavedam se, da zelo dobro živim na račun nogometne zgodbe. Sam imam dovolj dolge počitnice. A igralci jih nimajo. To moramo na neki točki spremeniti," je še menil Klopp.

Aleksander Čeferin, Jürgen Klopp | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko se nogometni sindikati potegnejo za igralce, jih označijo za nadležne," je še dodal sloviti trener, ki ni pozabil na pred časom izrečene besede Aleksandra Čeferina. Ta je ob pritožbah na račun urnikov izpostavil prav Kloppa in trenerja Manchester Cityja Pepa Guardiolo. 

"Klopp in Guardiola se pritožujeta? Lahko je napadati Fifo in Uefo, vendar je položaj povsem jasen: če igraš manj, imaš tudi manjšo plačo. Če se lahko nekdo pritožuje, so to delavci v tovarnah, ki na mesec zaslužijo tisoč evrov," je v intervjuju za Gazzetto dello Sport konec junija dejal predsednik Uefe.

Aleksander Čeferin O treh besnih možeh Šport Čeferin odgovoril na kritike: Delavci v tovarnah se lahko pritožujejo, vi ne

"Alekander Čeferin stopi iz svojega kota in polemično izjavi, da morajo drugi ljudje delati več. To vem, ne potrebujem gospoda Čeferina, da mi to pove," je skoraj dva meseca kasneje na izrečeno zdaj odvrnil Klopp in dodal: "Vem, kaj pomeni trdo delo. A nogomet ne deluje brez nogometašev in je lep predvsem takrat, ko so na zelenici vsi najboljši, ti pa ne bi smeli igrati vsake tri dni. Tega ne dovolijo njihova telesa, tudi z vsemi znanstvenimi pripomočki, ki jih uporabljamo pri treningih. To, kar se dogaja zdaj, vodi le v eno smer - naravnost v zid!"

Aleksander Čeferin, Jürgen Klopp | Avtor: Profimedia Profimedia

Klopp pravi, da se bo še naprej boril za pravice igralcev. "Če bom na koncu ostal edini, ki bo spregovoril nekaj o tej temi, naj bo pač tako. To me ne moti. Z vsemi pač ne moreš biti prijatelj," je še dejal Nemec.

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 20:58 15.avgust 2022.

    klop, preaviš da tvoji futzbalisti ne smejo igrati vsak tretji dan 90 minut. 90 minut. eno uro in pol.. vsak 3 dan.. ne gre praviš, telesa ne zmorejo.. hm.. povej ti to onim kolsarskih dostavljalcem npr pri glovu. pa da ...prikaži veča ne omenjam recomo amazonovih delavcec ki pakirajo pakete. a oni tud delajo vsak tretji dan eno uro in pol za 20, 30 miljonov eurov na leto ? dragi klop tvoje razvajene lenobe lahko igrajo 3 tekme na dan. pa pika. a kako to vem ? vprašute mularijo, ki igra celo popoldne vsak dan.

Sorodne novice