Šport > Nogomet
31 ogledov

''Ne zanima me več, kdo je izdajalec''

Anglija Poljska kvalifikacije za SP 2014 Hodgson EPA
Angleški selektor Roy Hodgson je zatrdil, da ga ne zanima, kateri nogometaš je medijem posredoval zgodbo o opicah v vesolju, zaradi katere so se nanj zgrnile obtožbe o rasizmu.

Angleški nogometni strateg Roy Hodgson se je po kvalifikacijski tekmi za SP 2014 proti Poljski znašel na udaru kritik, saj si je v nagovoru svojih varovancev privoščil ''rasistično'' šalo.

roy hodgson | Avtor: EPA EPA
Zgodba je preplavila svetovne medije, selektorja pa so podprli številni nogometaši, ki so obtože o domnevno rasistični šali označili za smešne. Nogometaš Queens Park Rangers Joey Barton je opozoril, da pogovori med trenerjem in ekipo potekajo za zaprtimi vrati, zato bi moral Hodgson poiskati izdajalca.

Toda angleški selektor je odločen, da incident ostane v preteklosti, saj ga nepridiprav, ki ga je spravil v težave, sploh ne zanima več. ''V slačilnici obstaja določen kodeks, ki ga vsi poznajo, vendar nisem pripravljen razpravljati o tem ali preiskovati. Konec je. Zaključeno. Ne zanima me več,'' je povedal Hodgson.

Angleški strateg se je za svoje besede opravičil, čeprav vztraja, da ni mislil nič slabega, njegove trditve pa sta potrdila tudi Wayne Rooney in Andros Townsend.

''Težko je obžalovati nedolžne opazke, vendar sem se opravičil, če sem slučajno koga užalil. Nisem hotel omadeževati uvrstitve reprezentance na SP 2014. Nekoliko mi je pokvarilo evforijo. Če bi že kdo moral pristati na naslovnici, bi bil to Steven Gerrard, ki je dosegel zadetek za uvrstitev, ne pa jaz,'' je zaključil Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.