Šport > Nogomet
81 ogledov

Nekdanji klub Slovencev vržen iz lige

Litex Youtube
Bolgarski klub Litex je bil izključen iz prventsva. Na voljo ima teden dni, da se pritoži. Za klub sta v preteklosti igrala tudi dva slovenska reprezentanta.

Razlog za izključitev nekdanjega kluba Milivoja Novakovića, prav v njem je slovenski napadalec zablestel in si prislužil prestop v Nemčijo h Kölnu, je dogajanje na dvoboju med Levskim in Litexom. Slednji je gostoval v Sofiji in vodil, nato pa se je zaiskrilo v 44. minuti.

Domači igralec Miguel Bedoya je nevarno stekel proti vratarju, ko je ta imel žogo že kar nekaj časa v svoji posesti, njegovo dejanje pa je razjezilo kolumbijskega branilcaRafaela Péreza. Ta je pritekel do Španca, ga odrinil, slednji pa je padel kot pokošen. Sodnik je Kolumbijcu pokazal rdeči karton, domačim pa je dosodil tudi enajstmetrovko. Gostje so na tekmi že pred tem ostali brez Bjørna Johnsena, ki ga je delilec pravice že poslal na predčasno prhanje.

Pri Litexu so ob novi izključitvi pobesneli, predsednik kluba pa je od igralcev zahteval, da v protest zapustijo zelenico. Na to potezo se je zdaj odzvala bolgarska zveza in iz tekmovanja izključila klub, ki se je na lestvici nahajal na visokem četrtem mestu. Litex, za klub je igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Aleksandar Rodić, ima teden dni časa, da se na odločitev pritoži.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.