Šport > Nogomet
30 ogledov

Bezjak s klopi zabil štiri gole in podal za enega

Roman Bezjak Ludogorec EPA
Roman Bezjak je za svoj Ludogorec v 14. kolu bolgarske prve lige blestel v drugem polčasu, ko je pokopal novinca v ligi Ljubimec z izjemno strelsko predstavo.

Nekdanji igralec Korotana, Dravograda in Celja, napadalec Roman Bezjak, je v nedeljo blestel na tekmi bolgarskega prvenstva med njegovim Ludogorcem in Ljubimcem. Pričakovano visoka zmaga aktualnega prvaka doma nad novincem v ligi (5:1) sicer ne bi vzbudila večje pozornosti, a kar štiri zadetke je dosegel 24-letni Korošec, ki mu je Srečko Katanec letos dvakrat ponudil priložnost v slovenski reprezentanci.

Zamenjal Platinija

Da bi bilo vse skupaj še slajše, je Bezjak štiri gole začinil z asistenco za prvi gol, vse to pa mu je uspelo po tem, ko je tekmo začel na klopi. V 21. minuti je namreč zamenjal poškodovanega Brazilca Michela Platinija (poimenovanega po sedanjem predsedniku Uefe). Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v drugem pa so domači hitro povedli, ko je podajo Slovenca izkoristil Kolumbijec Sebastián Hernández. Bezjak je nato hitro dvakrat zadel v 51. in 55. minuti, v 84. je z lepim strelom dokončal "hat-trick", v 88. pa postavil končni izid.

Podvojil svoj izkupiček

Korošec je v letošnji sezoni do nedelje na 17 tekmah sicer dosegel štiri gole in tri asistence, konec tedna je torej podvojil svoj strelski izkupiček. Moštvo iz Razgrada je na drugem mestu lestvice in ima enako število točk kot prvouvrščeni Litex (31) iz Loveča. Ljubimec, moštvo iz južnega dela Bolgarije, ki je na prvi tekmi prvenstva doma presenetljivo ugnal aktualnega prvaka (1:0), je trenutno deseti s 13 točkami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.