Šport > Nogomet
155 ogledov

Nekdanji Liverpoolov zvezdnik uspešno okreval po možganskem tumorju

Dominic Matteo Reševalni pas/Twitter
Nekdanji premierligaški zvezdnik je izvedel odlično novico.

Medtem ko je ves svet zavila v črno pandemija koronavirusa, po Angliji vendarle odmeva tudi dobra novica. Nekdanji nogometni zvezdnik, ki je v devetdesetih letih ter v začetku novega tisočletja močno zaznamoval angleški nogomet, Dominic Matteo, je uspel premagati možganski tumor.

Dominic Matteo Klub uradno potrdil Šport Nekdanji Liverpoolov zvezdnik zaradi tumorja pristal v bolnišnici

Nekdanjemu mlademu angleškemu reprezentantu, ki pa je v članskih vrstah branil barve Škotske, so tumor odkrili v novembru, kmalu zatem pa je sledila tudi operacija, nato pa so novice o zdravstvenem stanju 45-letnika povsem zamrle, dokler se ni v četrtek oglasil preko svojega Instagram profila.

"Včeraj sem prejel TISTI klic. Tisti, za katerega sem ves čas molil... Slika mojih možganov je čista. Po šestih mesecih strahu, bolečine, rehabilitacije, operacije in zdravljenja sem zdrav! Občutek je neverjeten. LGI in Bolnišnica St. James v Leedsu sta mi rešila življenje. Bili so preprosto izjemni. Nikoli ne bom mogel izraziti, kako sem jim hvaležen!" je na Instagramu zapisal Matteo.

Matteo si je sicer svoje nogometno ime ustvaril pri angleškem velikanu Liverpoolu, v katerega je prestopil pri rosnih desetih letih. Pri osemnajstih je dočakal svoj debi v članskem Rdečem dresu, katerega je nosil še naslednjih osem let, tekom katerih je zbral 155 nastopov in dva zadetka.

Leta 2000 je prestopil v še enega takratnega velikana angleškega nogometa, Leeds United, za katerega je v naslednjih štirih letih zbral 146 nastopov in 4 zadetke. Iz Leedsa se je za dve leti preselil k Blackburnu, medtem ko je zadnje tri sezone igral za Stoke City, preden se je leta 2009 upokojil.

Dominic Matteo | Avtor: Epa Epa

Prenosi na Sport Klub:

ePremier League, od torka do sobote

Digital Swiss, od srede do nedelje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.