Šport > Nogomet
371 ogledov

Nekdanji slovenski selektor ima nov klub

Slaviša Stojanović
Slaviša Stojanović bo še enkrat deloval v tujini.

Nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović je v svoji trenerski karieri že uspešno deloval v klubskem nogometu. Z Domžalami je tako v sezonah 2006/07 in 2007/08 postal slovenski prvak, državno prvenstvo pa je osvojil tudi v Srbiji, ko je v sezoni 2013/14 vodil Crveno zvezdo. 

Zdaj se bo premaknil še nekoliko vzhodneje, prevzel bo vajeti pri 26-kratnem bolgarskem prvaku, ki se lahko pohvali tudi s 25 lovorikami v bolgarskem pokalu. Levski iz Sofije v zadnjih letih sicer ni več osvajal lovorike v najmočnejši bolgarski ligi.

"Vem, da Levski ni osvojil lovorike od leta 2009," je Stojanović še pred uradnim podpisom pogodbe, ki se bo zgodil v torek, dejal lokalnim medijem. "Korak za korakom se bomo trudili zgraditi ekipo, ki bo prekinila ta slab niz. Sem optimističen. Več ne morem povedati, saj bo v torek na sporedu novinarska konferenca," je še dejal trener, ki je deloval tudi v Belgiji, Latviji in na Kitajskem, bil pa je tudi pomočnik Srečka Katanca, ko je ta vodil Združene arabske emirate. 

Oseminštiridesetletni Slovenec bo na klopi zamenjal Italijana Delia Rossija, ki se je moral posloviti po izpadu v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Bolgari so izpadli na račun manj doseženih zadetkov v gosteh, s 3:3 jih je izločil lihtenštajnski FC Vaduz.

Po zapisih v nekaterih medijih naj bi šlo za dveletno pogodbo, v drugih pa so mnenje, da bo Slovenec podpisal enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

Stojanović je bil pred sezono resen kandidat tudi za prvezem Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice