Šport
22 ogledov

Stojanović bo reševal štirikratne belgijske prvake

Stojanović Crvena Zvezda priprave marina Portorož Saša Despot
Belgijski prvoligaš Lierse je sporočil, da bo moštvo s klopi vodil nekdanji slovenski selektor Slaviša Stojanović. Pogodba ga veže do konca te sezone.

Ljubljanski trener Slaviša Stojanović, ki je v lanski sezoni uspešno vodil Crveno zvezdo, v Lierse prihaja v vlogi "gasilca". Klub se po šestih kolih namreč nahaja na zadnjem mestu v elitni šestnajstčlanski belgijski Jupiler Pro ligi. Doslej je Lierse zbral le štiri točke, ob štirih porazih je zabeležil po eno zmago in remi. 

Za dosedanjega trenerja Stanleya Menza je bil usoden poraz v šestem kolu na gostovanju pri ekipi Waasland-Beveren (2:0), s klubom je nehal sodelovati na zadnji avgustovski dan. Stojanović bo imel na prvenstvenem debiju težko nalogo, saj v goste k Lierseju prihaja aktualni prvak Anderlecht. Moštvo iz Bruslja je trenutno na vrhu lestvice s 14 točkami.

Pred 17 leti zadnjič prvaki

Lierse domuje v mestu Lier v bližini Antwerpa. V lanski sezoni je končal na 12. mestu v Jupiler Pro ligi. Domače tekme igra na objektu Herman Vanderpoortenstadion, ki sprejme 15.500 gledalcev. Klub, ustanovljen leta 1906, je bil štirikrat prvak Belgije, nazadnje leta 1997.

Stojanović je v lanski sezoni z Zvezdo osvojil naslov srbskega prvaka in tako prekinil dominacijo sosednjega Partizana, ki je bil pred tem prvak kar šestkrat zapored. Bivši slovenski selektor je v svoji pestri karieri že sedel tudi na klopeh ljubljanskega Slovana (kjer je tudi začel svojo nogometno pot), ivanškega Livarja, Domžal in Celja. Pred kratkim mandatom na mestu slovenskega selektorja je bil pomočnik Srečka Katanca na klopi reprezentance Združenih arabskih emiratov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.