Šport > Nogomet
39 ogledov

Stojanović: "Slabše ne more biti"

Slaviša Stojanovič je zapustil Celje. Fotosi
Ljubljanski trener Slaviša Stojanović je dejal, da mora z nogometaši opraviti odprt in iskren pogovor in dodal, da se bo ekipa gotovo dvignila v formi.

"Naj gre za pretežko breme rezultata, pritisk, ali nekaj tretjega. Od nas je odvisno, kako se bomo spopadli s tem. Evidentno je, da moštvo trenutno ne prikazuje niti pol od tistega, kar je glede na raven kvalitete sposobno prikazovati," je za klubsko spletno stran povedal trener Crvene zvezde, Ljubljančan Slaviša Stojanović.

"Igralci na tekmi pokažejo malo tistega, kar jih odlikuje med tednom na treningu. Objektivno povedano, slabše od tega, kar smo pokazali v zadnjih kolih, ne more biti," je s (samo)kritiko nadaljeval nekdanji trener Domžal in Celja.

Problematična obramba

Nogometaši Zvezde so v sredo odpotovali na krajše priprave na Zlatibor, kjer se bodo med reprezentančnim premorom skušali pripraviti na nadaljevanje srbske Jelen Superlige. Moštvo z Marakane je na zadnjih štirih prvenstvenih srečanjih zabeležilo le eno zmago. Zadnji poraz se je zgodil na gostovanju pri Čukaričkem (2:0), ko so rdeče-beli uvodni gol prejeli že po 18 sekundah. Veliko problemov ima predvsem obramba nekdanjih evropskih prvakov.

"Ta problem obstaja že od mojega prvega dneva na Marakani. Slaba defenziva in individualne napake so nas gotovo stale boljšega točkovnega izkupička v prvenstvu in daljšega udejstvovanja v Evropi. Do zimskega prestopnega roka imamo, kar pač imamo in najbolj kompatibilen štoperski tandem moramo iskati v razpoložljivih branilcih, ali pa tja postaviti nogometaše z drugih pozicij," je glede številnih velikih napak v ožji obrambi povedal nekdanji slovenski selektor.

Slaviša Stojanović  | Avtor: EPA EPA
Preživel že štiri pretrese

"Ne želim kazati s prstom na druge, niti ne iščem alibija. Gotovo sem naredil veliko napak tudi sam, sebe smatram za najbolj odgovornega za obstoječe stanje. Klub ima probleme, to ni skrivnost, toda mi moramo biti pravi na igrišču, to je edino merilo. Upam, da bomo kmalu sedli za mizo, analizirali napake, povlekli črto pod dosedanje dogodke in se dogovorili glede nadaljnih korakov," je o prihodnosti svoje ekipe in njegovega nadaljevanja pri beograjskem klubu še povedal Stojanović.

Nekdanji pomočnik Srečka Katanca na klopi ZAE je zatrdil še, da se ne obremenjuje z medijskimi špekulacijami o njegovi usodi pri Zvezdi. Po osmih odigranih kolih so Beograjčani na petem mestu srbske lige, s štirimi točkami zaostanka za Partizanom in Čukaričkim.

Slovenskega trenerja so sicer mnogi imeli za bivšega že ob izpadu iz Evropske lige proti Černomorcu iz Odese, pa nato ob remiju z Donjim Sremom (2:2) na 50. obletnici odprtja stadiona Marakana, pred zadnjim koncem tedna pa še ob porazu z Voždovcem (1:0), ko so Delije zahtevale, da nogometaši slečejo drese.

Komentarjev 1
  • Koka 16:55 09.oktober 2013.

    Večni "luzer" !!! Kr dol pr svojih naj ostane !