Šport > Nogomet
19 ogledov

Nemški navijači proti zakonu z 12 minutami molka

Unnerstall Borussia Dortmund Schalke 04 navijači megafon Bundesliga Nemčija liga EPA
Navijači po celotni Nemčiji so v torek prikazali izjemno sodelovanje po celotni državi, saj so proti novim zakonom, ki bodo uvedli strožja pravila za navijače, protestirali z 12 minutami in 12 sekundami molka.

Novi navijaški zakoni so v Nemčiji združili različne navijaške skupine od Münchna do Bremna. Navijači so na torkovih tekmah za 12 minut in 12 sekund utihnili kot protest proti napovedanem zakonu, o katerem bodo nemške oblasti glasovale 12. decembra.

Nova pravila bodo zmanjšala odstotek vstopnic, ki bodo na voljo gostujočim navijačem (z 10 na 5 %), prav tako pa bodo povsem odpravili stojišča v gostujočih sektorjih. Zakon bo od navijačev prav tako zahteval temeljit pregled pred vstopom na stadion.

Predpisi bodo veljali za tekme 1. in 2. Bundeslige, svoj pogled na spremembe pa so na torkovih tekmah navijači, združeni v protestno gibanje 12:12, jasno izrazili. Navijači po celotni državi do 12. minute in 12. sekunde tekme niso niti navijali niti mahali z zastavami. Ko je ura na semaforju odbila 12:12, so se lahko navijači vrnili k podpiranju svojega moštva.

Navijaški molk v Frankfurtu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.