Šport > Nogomet
3323 ogledov

Neverjetne scene na slovitem prizorišču

Leeds United Aston Villa
Tekma med priljubljenima angleškima kluboma je imela nenavaden zaplet, strasti so bile sila razvnete.

V 45. kolu angleškega drugoligaškega nogometnega tekmovanja sta se na slovitem stadionu Elland Road pomerila domači Leeds United in Aston Villa. Srečanje se je končalo z remijem (1:1), po katerem je jasno, da se bosta oba kluba za preboj v elitno Premier League morala boriti v dodatnih kvalifikacijah. 

Leeds je tekmo pred koncem rednega dela "zacementiran" na tretjem mestu in še čaka na svojega tekmeca v razigravanju, Aston Villa pa bo osvojila peto mesto in se bo na dveh tekmah udarila z lokalnim rivalom West Bromwich Albionom.

Zmagovalca obeh obračunov se bosta na Wembleyu pomerila za edino preostalo mesto v Premier League, potem ko sta si preboj med velikane že zagotovila Norwich City in Sheffield United.

Birmingham City Po incidentu Šport Znana kazen za huligana, ki je napadel nogometaša

Pomembno srečanje na Elland Roadu vse do 72. minute ni postreglo z zadetki. Takrat pa se je zgodila sporna situacija. Po dvoboju z domačim branilcem je na tleh obležal napadalec Ville Jonathan Kodjia. Igralci Leedsa so sprva delovali tako, kot da bo bodo žogo v duhu "fair-playa" poslali v avt. Toda Tyler Robertson in Mateusz Klich se s tem očitno nista strinjala. Prvi je podal slednjemu, ta pa je izkoristil trenutno zmedo v obrambi gostov in zadel za 1:0.

Gostje so ponoreli in trdo zgrabili Klicha, v nastali gneči je na tleh obležal domačin Patrick Bamford, pri Villi pa je Ahmed el Ghazi dobil rdeči karton zaradi domnevnega udarca. Posnetek je razkril, da je Bamford padec simuliral, vse skupaj pa je prineslo še več zmede in živčnosti na zelenico.

Po neljubih scenah je trener Leedsa Marcelo Bielsa svojim varovancem zaukazal, da morajo tekmecem dopustiti izenačenje, ker so zadetek dosegli na nepošten način. To so tudi storili, v nebranjeno mrežo je žogo poslal Albert Adomah. Celotno situacijo si lahko ogledate na spodnjem posnetku (od 1:30 naprej).

Marcelo Bielsa Nova metoda Šport Verjetno najbolj čuden intervju, kar ste jih videli

Leeds United in Aston Villa bi se kaj lahko v kratkem še enkrat pomerila na odločilni tekmi za preboj v Premier League, ta se bo igrala na londonskem Wembleyu.

Leeds United Championship TV pravice Šport Stotine milijonov za prenose druge lige
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.