Šport > Nogomet
25 ogledov

Neville: ''Ronaldo je nasilnež''

real madrid cristiano ronaldo Reuters
Nekdanji nogometaš Manchester Uniteda Gary Neville je pred sredinim obračunom Lige prvakov med rdečimi vragi in Real Madridom spregovoril o Cristianu Ronaldu. Po mnenju angleškega branilca, ki je na Old Traffordu s Portugalcem igral šest let, je Ronaldo ''nasilnež''.

''Cristiano Ronaldo je nasilnež.'' S temi besedami je svojega nekdanjega soigralca opisal Gary Neville, ki se je leta 2011 po dvajsetih letih poslovil od profesionalnega nogometa. Nekdanji kapeta Uniteda je ob Ronaldu igral šest let, preden se je Portugalec za odškodnino v višini 93 milijonov evrov preselil k Real Madrid. Neville je prepričan, da si Ronaldo zasluži naziv enega najboljših igralcev na svetu in spada v isto skupino kot Lionel Messi, Pelé in Diego Maradona.

''Ronaldo je nasilnež, ki izkorišča šibkejše branilce. To počne ves čas. To je storil Maiconu proti Manchester Cityju. Igral bo na levi. Če ne bo prišel do žoge, bo igral na sredini ali na desni. Z Beckhamom sem igral sedem let in nikoli ni imel takšne svobode, da bi si sam izbral pozicijo na igrišču,'' je povedal Neville in nadaljeval: ''V mlajših letih je pogosto odtaval. Alex Ferguson mu je naročil, naj igra na desni in on je pristal na levi. To je bilo nezaslišano. Položaj si je izbral na podlagi prostora in šibkega člena. Imeli smo igralca z več talenta, kot sem ga kdajkoli videl. Po njegovi zaslugi smo zmagovali tekmo za tekmo.''

Neville: ''Ronaldo je dandanes pošast''

Neville si je igro Cristiana Ronalda ogledal v soboto, ko je Portugalec dosegel hat-trick proti Sevilli. ''Dandanes je pošast. Gledal sem ga v soboto zvečer. Sprejme povsem nenevarno žogo na razdalji 30 metrov in naredi nekakšen obrat, ki ga ne znam niti opisati, kaj šele narediti, preigra in zabije s 25 metrov. Proti temu ni obrambe. Cristiano je v istem košu kot Messi in oba lahko postavite ob bok Peléju in Maradoni,'' je zaključil Anglež.

gary neville | Avtor: EPA EPA
Podobnega mnenja je tudi Alex Ferguson. ''Florentino Perez je imel že v prvem mandatu vse galaktike. Figo, Zidane, Roberto Carlos, Raúl. Mislim, da nihče ni bil tako dober kot Ronaldo. Morali bi zahtevati 150 milijonov,'' obžaluje legendarni Škot.

Ronaldo: ''Najbolj sem užival pri Unitedu''

Ronaldo je pred sredino tekmo Lige prvakov še enkrat poudaril, kako pomembno vlogo je pri razvoju njegovih sposobnosti igral Manchester United na čelu z Alexom Fergusonom. ''V Manchestru sem osvojil vse. To je bil fantastičen del mojega življenja. Morda je bil to čas, ko sem najbolj užival v nogometu, saj sem bil zelo mlad. Pri 18-tih igrati za enega največjih klubov na svetu? To so bile sanje. In igrati ob nogometaših, ki si jih gledal na televiziji... Morda imam zato občutek, da sem takrat najbolj užival. Ne rečem, da v Madridu ne uživam,'' je povedal Ronaldo in dodal, da danes ni več takšen sanjač, kot je bil v mladih letih.

''Zdaj sem starejši in bolj zrel. Star sem 28 let in nisem začetnik. Sem v srednjih letih,'' je dejal Portugalec in se v nadaljevanju še enkrat več zahvalil svojemu mentorju. ''Unitedu sem se pridružil, ko sem imel samo 18 let. Alex Ferguson me je naučil odraščanja v nogometnem svetu, saj ima toliko izkušenj. 1000 igralcev je šlo čez njegove roke in dobro ve, kaj mladi igralci potrebujejo. Naučil me je, kako pomembno je sprejemanje odločitev. Zato pravim, da mi je bil kot oče. Ogromno me je naučil in mi pomagal,'' je povedal Ronaldo.

jose mourinho | Avtor: Reuters Reuters
Ferguson je vsako željo svojih mladih varovancev temeljito pretehal. ''Včasih si ga kaj prosil in ti ni takoj dal odgovora. Rekel je 'naj razmislim' in naslednji dan ti je odgovoril z da ali ne. Četudi je rekel ne, je vedno podal razlog. Zna delati z ljudmi in ve, kako te motivirati. Veliko mu dolgujem,'' je zaključil Ronaldo.

Mourinho: ''To je tekma, ki jo čaka ves svet''

José Mourinho si je varovance Alexa Fergusona ogledal na tekmi proti Evertonu, ki so jo rdeči vragi dobili z 2:0. Pred sredinim spopadom pa je ''Edini'' dejal: ''To je tekma, ki jo čaka ves svet. Ne čakajo drugih obračunov. Upam, da bomo nogometnemu svetu dali tisto, kar pričakuje. Ljudje mislijo, da smo pod pritiskom, ker bo ena izmed velikih ekip kmalu izpadla,'' je povedal Mourinho, ki je spregovoril še o Alexu Fergusonu. ''Počutim se priviligeriranega, da je moj prijatelj, saj je tako pomembna oseba v svetu nogometa, in kar je še bolj pomembno, dobra oseba. Seveda hočem zmagati, tako kot on, vendar verjamem, da bo poraženec v žalosti našel tudi nekaj veselja za prijatelja. Ampak da ne bo pomote, hočem zmagati,'' je dodal trener Reala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.