Šport > Nogomet
19 ogledov

CR7: ''Prisežem na sina, ni šlo za denar''

cristiano ronaldo Reuters
Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, ki je v torek praznoval 28. rojstni dan, pravi, da si želi igrati še najmanj deset let. Napadalec Real Madrida je že saniral poškodbo, ki ga je pestila na ligaški tekmi proti Granadi, in je pripravljen na veliki četrtfinalni spopad Lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Cristiano Ronaldo je v intervjuju za španski spletni portal As.com razkril, kaj si želi za svoj 28. rojstni dan, ki ga je praznoval v torek: ''V prvi vrsti si želim deseti evropski pokal. To bi bilo po vseh teh letih nekaj posebnega za Real in zame prav tako. Liga prvakov je najboljše tekmovanje na svetu in sanjam o zmagi v letošnji sezoni. Z nogometom se profesionalno ukvarjam že deset let in ponosen sem na vse, kar sem osvojil, a pred mano je še veliko izzivov. Storili bomo vse, da osvojimo pokal in Ligo prvakov, saj se zavedamo, da bo v ligi zelo težko,'' je povedal Ronaldo. Real Madrid je v Ligi prvakov zadnjič slavil v sezoni 2001/2002, ko so v finalu premagali Bayer Leverkusen. Aktualni španski prvak je do današnjega dne osvojil devet najbolj prestižnih evropskih nogometnih lovorik.

Nič več ''nesrečen''

Kljub temu, da je Ronaldo star šele 28 let, se je že zapisal v zgodovino kot eden najboljših igralcev vseh časov. Na vprašanje, koliko časa bo vztrajal v svetu profesionalnega nogometa, je Portugalec povedal: ''To je težko odgovoriti, saj si želim igrati naslednjih deset let, vendar ne vem, če bom pri 38 še vedno lahko igral. Imam dobro gensko zasnovo in trdo bom delal, da mi to uspe. Ne bi smel imeti težav. Pravijo, da po 32, 33 letu spremeniš način igre in postaneš počasnejši, a obenem si veliko bolj izkušen. V tem trenutku želim samo uživati v igranju nogometa,'' je dejal 28-letnik, ki je bil pred meseci nezadovoljen s stanjem v Realu, vendar pravi, da je ponovno našel srečo na Bernabéu. ''Zelo sem zadovoljen. Počaščen sem ob podpori, ki mi jo ljudje izkazujejo na stadionu in ulicah. Ponosen sem na njihovo podporo, saj so spoznali, da je Cristiano vedno enak. Ne bežim pred izzivi, ampak se z njimi soočim. Vedno dam vse od sebe in to so ugotovili tudi navijači. Bernabéu me ima rad in me šteje za svojega. Njihova podpora me še bolj motivira,'' je povedal Ronaldo.

''Ne morem ugoditi vsem''

cristiano ronaldo | Avtor: Reuters Reuters
Nogometaš Reala je zelo zadovoljen, da se navijači širom sveta vse redkeje zatekajo k vzklikanju poniževalnih gesel. ''Opazil sem, da me ljudje ne žalijo tako pogosto. Ne morem ugoditi vsem - bogu ni uspelo in tudi meni ne more. Ni dobro, da otroci slišijo, kar se poje na stadionih. To je nogometna tekma in ljudje bi morali uživati v spektaklu, ne pa da žalijo ali grozijo igralcem,'' je prepričan Ronaldo.

Pred petimi meseci je kazalo, da bo prvi zvezdnik ekipe v bližnji prihodnosti zapustil Real, vendar Portugalec danes razmišlja drugače. ''Stvari so se spremenile, ker počnem, kar mi je všeč, in to je igranje nogometa. Na igrišču se počutim dobro in razumem se s svojimi soigralci. Morda sem spremenil svoje razmišljanje. Zdaj se počutim bolje kot takrat,'' je dodal Portugalec, ki je ostal zvest svoji obljubi in ni hotel razpravljati o podaljšanju pogodbe. ''O pogodbi se lahko pogovarjamo ob koncu sezone. Prisežem na življenje mojega sina, da nezadovoljstvo ni bilo povezano z denarjem,'' je zaključil Ronaldo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.