Šport > Nogomet
789 ogledov

Napovedoval največja svetovna imena, na koncu za trenerja dobil...

Newcastle Epa
Eddie Howe je postal novi trener Newcastla.

Triinštiridesetletni Eddie Howe je novi trener Newcastla, je na spletni strani zapisal angleški nogometni klub, ki je trenutno na predzadnjem mestu v elitni premier league. Howe, ki je med letoma 2012 in 2020 vodil Bournemouth, je podpisal pogodbo do poletja 2024.

Pred njim je zasedbo iz Newcastla vodil Steve Bruce, ki se je 20. oktobra z vodstvom kluba dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.

Pred kratkim je lastništvo kluba iz severovzhodnega dela Anglije odšlo v roke investicijskega sklada PIF, ki ga vodi princ iz Savdske Arabije Mohamed bin Salman. Njegove premoženje je ocenjeno na 18 milijard dolarjev.

Eddie Howe | Avtor: Epa Epa

"V veliko čast si štejem, da sem postal trener tako uveljavljenega kluba z izjemno bogato zgodovino. Počutim se izjemno ponosnega, to je velik dan zame in za mojo družino. Pred nami je naporno obdobje, komaj čakam, da pričnem z delom," je ob imenovanju dejal Howe.

Newcastle je trenutno na 19. mestu v 20-članskem elitnem angleškem nogometnem tekmovanju. Na dosedanjih enajstih tekmah še ni okusil slasti zmage, doslej je iztržil le pet remijev in doživel šest porazov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice