Šport > Nogomet
103 ogledov

Newcastle še naprej neuspešno išče trenerja

unai emery Epa
Savdijski milijoni ga niso prepričali.

Prva naloga novih lastnikov angleškega nogometnega prvoligaša Newcastla je imenovanje novega glavnega trenerja. V ta namen je novo klubsko vodstvo, ki prihaja iz Savdske Arabije, španskemu Villarrealu ponudilo sedem milijonov evrov odškodnine za 50-letnega trenerja Unaija Emeryja, pišejo britanski mediji. Španec je medtem že zavrnil Newcastle.

Pogovori s trenerjem so potekali več dni, je danes navajala hrvaška agencija Hina, na njih je sodeloval tudi novi predsednik kluba Jasir Al-Rumajan. Vodstvo Newcastla je bilo pripravljeno plačati zahtevano sedemmilijonsko odškodnino Villarrealu, Emery, ki je dosegel vrsto uspehov v evropski ligi in jo lani osvojil z Villarrealom, trikrat zaporedoma pa s Sevillo (2013/14, 2014/15, 2015/16), pa bi prejel letno plačo v višini osem milijonov evrov.

Vseeno je španski strokovnjak v izjavi na svojem Instagram profilu zavrnil moštvo s severa Anglije. "Kljub vsem namigovanjem in govoricam, smo znotraj kluba vedno delovalo transparentno in bili pošteni do igralcev in strokovnega štaba, nekaj, kar je zame najbolj pomembno. Villarreal je moj dom in moja prednost klubu je 100-odstotna," je dejal Emery, ki ima pogodbo z rumeno podmornico sklenjeno do konca sezone 2022/23.

"Iskreno, laska mi zanimanje velikega kluba, ampak hvaležen sem, da sem tukaj. Tudi predsedniku sem že dejal, da želim ostati v klubu in še naprej biti del projekta. Med nami vlada vzajemno spoštovanje," je še dejal Emery.

Newcastle je trenutno v domačem prvenstvu v coni izpada; na predzadnjem mestu ima le štiri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice