Šport > Nogomet
22 ogledov

Neymar danes vreden 18 mio. € več

Neymar Brazilija Japonska pokal konfederacij Brasilia Reuters
Brazilski nogometaš Neymar, za katerega je Barcelona odštela 57 milijonov evrov, naj bi bil po novem vreden vsaj 18 milijonov več.

Po končanem turnirju pokala konfederacij, kjer je Brazilija v finalu premagala Španijo, je jasno, da je Barcelona s podpisom z brazilskim napadalcem Neymarjem sklenila dobičkonosen posel.

Katalonci so za nekdanjega nogometaša Santosa odšteli 57 milijonov evrov, kar le mesec dni po podpisu pogodbe izgleda kot zelo ugodna kupčija. Neymarju je v 30 dneh vrednost narasla za 18 milijonov evrov! Agenti Fife, ki so specializirani za mednarodno nogometno tržišče, so za spletni portal Marca.com ocenili, da bi danes morala Barça za 22-letnika odšteti skoraj 20 milijonov več.

''Real bi danes plačal 100 milijonov''

Neymarjeva igra v pokalu konfederacij je razlog, da se želijo klubi za prestop dogovoriti pred začetkom sezone, saj nogometašu ob nekaj slabih predstavah vrednost ne pade, medtem ko mu ob dobrih skokovito naraste. ''Ljudje, ki se spoznajo na nogomet, vedno želijo skleniti dogovor preden se začnejo tekmovanja,'' je povedal José María Minguella, ki je v Barcelono pripeljal Lionela Messija, in dodal: ''Če nogometaš izstopa, mu bo cena narasla.''

Minguella je prepričan, da bi Neymar s svojimi nedavnimi predstavmi vzbudil zanimanje številnih klubov in morebiti celo podrl rekord za najdražji prestop vseh časov. ''Če je Real za Ronalda plačal, kolikor je pač plačal, bi za Neymarja ponudil 100 milijonov evrov,'' je dodal Minguella.

Manuel García Quilón, agent Pepeja Reine, Álvara Arbeloe in Raúla Albiola, je podobnega mnenja. ''Neymar je najboljši nakup, ki so ga lahko izvedli. Danes bi stal 40 milijonov več,'' je povedal Quilón.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.