Šport > Nogomet
17 ogledov

Ogroža vladavino Messija in Ronalda

neymar EPA
Brazilec Neymar se je po zaslugi odličnih predstav v Pokalu konfederacij še nekoliko približal nazivu enega izmed najboljših nogometašev na svetu.

Neymar je najboljši nogometaš na svetu, vsaj dokler si nogometnih kopačk ponovno ne obujeta Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Brazilski superzvezdnik je svoje kvalitete še enkrat dokazal na turnirju Pokala konfederacij, kjer je prejel številne nagrade za najkoristnejšega igralca in Braziliji pomagal do četrtega naslova. Neymar bo v prihajajoči sezoni igral za Barcelono, kjer bo združil moči z Messijem, medtem ko Ronaldo ostaja na čelu velikih rivalov iz Madrida.

Neymar je s predstavami v Pokalu konfederacij pokazal, zakaj sta se zanj zanimala tako Barcelona kot Real Madrid. Brazilec ni samo tržna niša, ampak nogometaš, ki kroji razplet tekem in osvaja lovorike.

Prvi veliki turnir v dresu brazilske reprezetance je odigral z odliko, in to ne glede na pomanjkanje mišične mase, ali dejstva, da se še vedno ni privadil na evropski stil nogometa. Brazilski napadalec je nasprotnike zasenčil na vseh petih tekmah, ki jih je odigral.
Neymar se je od Pokala konfederacij poslovil s številnimi nagradami, ki jih je med zapuščanjem Maracane komajda zadrževal v naročju. ''Na avtobusu ima še tri nagrade za najboljšega igralca tekme,'' je povedal Rodrigo Paiva, tiskovni predstavnik Brazilije. Neymar je skupno prejel sedem nagrad, a najbolj pomembno je, da je Brazilec dokazal, kako dobro se znajde tudi na velikih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.