Šport > Nogomet
25 ogledov

Ni bilo lovorike in Puel je odletel

Claude Puel Lyon Reuters
Francoski nogometni klub Olympique iz Lyona je odpustil trenerja Clauda Puela. Slednji ni izpolnil pričakovanj vodstva kluba, saj v treh letih ni osvojil naslova prvaka.

Claude Puel, ki je ekipo Lyon lani popeljal v polfinale Lige prvakov, je imel pogodbo še do leta 2012. Za zdaj še ni znano, kdo bo prevzel vodenje sedemkratnih francoskih prvakov, najverjetnejši gasilec pa bo dosedanji trener mlajših selekcij Remi Garde. Prejšnji mesec so francoski mediji pisali, da naj bi novi trener postal Jean Fernandez, a se je nekdanji trener Auxerra raje odločil za Nancy.


Puel je Lyon prevzel leta 2008; njegov predhodnik Alain Perrin je sedemkrat zapored osvojil prvo mesto v Franciji, Puelu pa v treh letih ni uspelo priti na vrh. V minuli sezoni so v Ligue 1 osvojili le tretje mesto, njihova zadnja okrepitev Yoann Gourcuff pa ni pokazal, kar so pričakovali. Zaradi predčasnega konca sodelovanja bo Lyon trenerju Puelu plačal štiri milijone evrov odškodnine.

Pritisk za lovorike je v Lyonu še toliko večji, saj bodo v letu ali dveh dobili nov stadion OL-Land.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.