Šport > Nogomet
24815 ogledov

Ni še končano, s tožbo nad Ramosa po poškodbi Salaha

Mohamed Salah
Egipčan zahteva astronomsko odškodnino.

V finalu lige prvakov jo je skupil egiptovski zvezdnik Mohamed Salah, mnogi pa so za njegovo poškodbo okrivili branilca madridskega Reala Sergia Ramosa. Ta naj bi po njihovem mnenju namerno izločil prvega zvezdnika Liverpoola.

Še posebej ogorčeni so v Egiptu, saj bi lahko Salah ostal tudi brez nastopa na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Rusiji, ki se začne že čez dobra dva tedna. Ramos je bil deležen številnih žalitev, eden od Egipčanov pa je storil še korak naprej. Vložil je tožbo proti Špancu, za odškodnino pa zahteva milijardo evrov.

"Ramos je namerno poškodoval Salaha in zaradi tega mora odgovarjati. Pritožil sem se pri Fifi, v tožbi pa zahtevam milijardo evrov zaradi psihične in fizične bolečine, ki jih je Ramos povzročil Salahu, a tudi ostalim Egipčanom," je svojo tožbo pojasnil Bassem Wahba.

Na spletu se je sicer v ponedeljek pojavila tudi peticija, ki od Uefe in Fife zahteva kazen za Ramosa, doslej pa jo je podpisalo več kot 450.000 ljudi. 

"Ramos je namerno napravil nekakšen vzvod, da je prišlo do poškodbe Salaha. Zaradi tega je ta ostal brez nadaljevanja tekme v finalu lige prvakov, obstaja pa tudi možnost, da ne bo zaigral tudi na svetovnem prvenstvu. Poleg tega je Ramos v nadaljevanju dvoboja simuliral prekrške, to pa je pripeljalo do tega, da je rumeni karton prejel Mane," je v obrazložitvi zapisala oseba, ki je začelas peticijo.

"Ramos je primer nesramnega igralca in si zasluži kazen.  Namesto tega, da bi igral pošteno, uporablja umazane trike in krši vsa pravila fair playja. Uefa in Fifa morata začeti kaznovati Ramosa, enako pa tudi vse njemu podobne nogometaše," je še zapisano ob peticiji.

Po mnenju enega izmed navijačev Liverpoola naj bi Španec enako potezo že storil na lanskem finalu med Realom in Juventusom. Takrat se je ob njem znašel Dani Alves. Brazilec jo je odnesel brez poškodbe, Španec pa je prejel rumeni karton.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.