Šport > Nogomet
16 ogledov

''Nisem odšel zaradi Guardiole''

mario gomez EPA
Nemški reprezentant Mario Gómez je zanikal, da je Bayern München zapustil zaradi novega trenerja Pepa Guardiole.

Nemški napadalec Mario Gómez, ki je lani Bayernu iz Münchna pomagal do zgodovinskega trojčka, je kmalu po prevzemu Pepa Guardiole spoznal, da nima prihodnosti v bavarski ekipi.

''Pred tremi leti sem bil na začetku sezone četrti napadalec v viziji Louisa van Gaala, nato pa sem sezono zaključil kot naboljši strelec ekipe. Letos bi bil verjetno drugi izbor, vendar bi si zagotovo izboril svoje mesto. Ne bojim se konkurence in to ni razlog, da sem odšel,'' je povedal Gómez.

''Bayern ima zdaj drugačno filozofijo''

Nemški reprezentant je po štirih letih zapustil Bayern in se preselil k Fiorentini. ''Bayern ima zdaj drugačno filozofijo igre. Novi trener ima raje majhne in okretne nogometaše. Seveda mi ni bilo lahko zapustiti najboljšega kluba na svetu, vendar me je navdušil sprejem na stadionu Artemio Franchi. Ko sem prišel na igrišče, sem videl vijoličasti zid navijačev. Bilo je neverjetno, to je tisto, za kar živi vsak nogometaš,'' je zaključil Gómez.

Gómez, ki se je Bayernu pridružil leta 2009 iz Stuttgarta, je v 115 nastopih v Bundseligi zabil 75 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.