Šport > Nogomet
504 ogledov

Nogometaš zagrebškega Dinama kazensko ovaden zaradi posilstva

Iyayi Atiemwen
Zagrebška policija je prijela 23-letnega nogometaša zagrebškega Dinama, ker ga sumi posilstva.

Kot je sporočila hrvaška policija, so kriminalisti kazensko ovadili nogometaša iz Nigerije, po poročanju medijev gre za Iyayija Atiemwena, ki je po opravljeni policijski preiskavi v zagrebškem priporu. Policija ne razkriva podrobnosti preiskave.

Zagrebška policijska uprava je danes pojasnila, da gre za kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost, zaradi zaščite pravic in dostojanstva žrtve, ki bi za posledico lahko imela "sekundarno viktimizacijo", pa niso objavili več podatkov.

Hrvaški mediji so medtem poročali, da je 20-letna ženska obtožila Atiemwena spolnega napada po zmagi zagrebškega moštva proti portugalski Benfici, v Zagrebu 7. marca. Dekle je povedalo, da je zaradi fizičnega napada nogometaša v stanovanju, v katerem je par živel, utrpela telesne poškodbe.

Iyayi Atiemwen | Avtor: Profimedia Profimedia
Kot je povedala za hrvaško televizijo RTL, ji je nogometaš poskusil sleči obleko, jo dušil in tudi oklofutal. Povedala je, da je šlo za zastrašujočo izkušnjo, zaradi katere se je obrnila na policijo.

Po poročanju hrvaških medijev 20-letnica ni prvo dekle, ki naj bi bila žrtev nasilnega nogometaša. Atiemwen je po prvih medijskih objavah zanikal, da bi fizično napadel dekle in zatrdil, da nikoli ni bil nespoštljiv do žensk.

Nigerijski nogometaš je v Dinamo prestopil v začetku leta iz hrvaškega prvoligaša Gorice, kjer je na 30 tekmah zadel 12 golov. Na Hrvaško je pred tem prišel iz Turčije, kjer je branil barve Kayserispora in Rizespora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice