Svet
3778 ogledov

11-letnici pedofil uničil življenje

Zloraba otroka Profimedias
Svetovni mediji povzemajo pretresljivi primer deklice, ki ji je pedofil uničil življenje.

Primer iz Argentine je povzročil proteste in številne burne razprave v javnosti. Vest, da so zdravniki opravili carski rez pri 11-letni deklici, žrtvi posilstva, je ponovno obudil razprave o splavu v tej državi.

Deklica je zanosila, ko jo je posilil 65-letni partner njene babice. Takoj je zahtevala splav, poroča BBC. Zaradi birokratskih zapletov je bila njena zahteva večkrat zavrnjena, primer se je vkelep več tednov. Na koncu so zdravniki namesto splava opravili carski rez, saj naj bi bil splav preveč rizičen za deklico. Njen otrok je živ, a v slabem zdravstvenem stanju.

Deklica je bila noseča 23 tednov, ob svoji zahtevi je večkrat ponovila, da si želi "da bi ji to stvar, ki jo je vanjo spravil starec, vzeli iz nje".

Splav je v Argentini legalen le v primerih posilstva in v primeru, da je življenje nosečnice zaradi otroka ogroženo. V primeru 11-letnice je prišlo do težav zaradi nejanosti, kdo je njen legalni skrbnik. Mama jo je pri odločitvi takoj podprla, a glede na to, da ima legalno skrbništvo nad njo babica, mamina privolitev ni bila dovolj.

Zloraba Slovenija Med prazniki posilil sorodnico, mlajšo od 15 let

Medtem so babici vendarle odvzeli skrbništvo vnukinje, zaradi posilstva njenega partnerja, tako da niti njena privolitev ni bila dovolj. Do trenutka, ko so vendarle uspeli razrešiti birokratski zaplet, je bila deklica že 23 tednov noseča.

Del težave so predstavljali tudi zdravniki, ki so se sklicevali na ugovor vesti in zavračali, da bi opravili splav.

V torek so oblasti bolnišnici v provinci Tucuman naložile, da sledi odločitvi sodišča in opravi "poseg, ki je nujen in s katerim naj poskušajo rešiti obe življenje". Sodišče je kasneje demantiralo odločitev, da naj bi zdravniki skušali rešiti tako 11-letnico kot njenega otroka.

Organizacije za človekove pravice v Argentini so obsodile zdravstvo in oblasti, poudarjajo, da je primer 11-letnice primer mučenja. V tej državi so ponovno obujene razprave o splavu. Že pred tem je pred mesecem dni propadel predlog, da bi v državu uzakonili splav v prih 14-tih tednih nosečnosti.

Nasilje Slovenija Slovenija Slovenska zakonodaja glede spolne nedotakljivosti je popolnoma zastarela duhovnik Brutalno Svet Je pedofilov konec naročil oče zlorabljene?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • bojovi 00:03 05.marec 2019.

    Kje so zdaj feministke, aja saj res, ne gre se za njih, zato jih prav boli en k***c.

Sorodne novice