Svet
3889 ogledov

Obtožila policiste, da so ji storili silo

Zloraba otrok Shutterstock
Primer je ženska opisala tudi na sodišču.

Emily Spanton je kanadska državljanka, ki je bila na obisku v Franciji. Spoznala je dva policista, s katerima je obiskala lokalni bar. Povabila sta jo, da obišče njuno postajo, o primeru piše Guardian.

"Vedela sem, da isem v stanju, da sama najdem hotel. Mislila sem si, da me bo obisk policijske postaje streznil in da bo tam več ljudi," je povedala Kanadčanka. Kaj bo sledilo, si ni mogla predstavljati.

Njena izpoved dogodka, do katerega naj bi prišlo aprila 2014, je šokiralo Francijo. Primer je zdaj na sodišču. V sredo je danes 39-letna ženska jokala pred sodnikom in devetimi člani porote. Povedala je, da sta jo moška posilila; ko je po dogodku poskušala oditi, sta jo potegnila nazaj in ji še enkrat storila silo.

nasilje, ženska, pretep, posilstvo Novo Slovenija Moški, ki je zlorabil spečo znanko, jo je v ponovljenem postopku odnesel še bolje

Dolga pot do sodišča

Obtožena policista sta stara 40 in 49 let, oba sta pripadnika protiteroristične enote pariške policije.

Pot, da je primer sploh prišel na sodišče, je trajal leta; sprva so ga že v fazi preiskave večkrat zavrnili. Kolegi obtoženih policistov so povedali, da naj bi se Kanadčanka spogledovala z njimi in da so bili prepričani, da si želi "nekaj več".

Kanadčanka, ki se ukvarja s prodajo nepremičnin, je na sodišču podrobno opisala dejanje in pri tem vztrajala, da je pri posilstvu sodeloval še tretji, a ga ni prepoznala. Med posilstvom so ji sneli očala.

Ko je vendarle uspela oditi, je že varnostnikom pri vratih povedala, da so jo v notranjosti stavbe moški posilili, bila je bosa. Rekli so ji, da naj odide domov.

Preiskava je vendarle potrdila DNK sledi obeh obtoženih na njenem spodnjem perilu. Grozi jima 20 let zaporne kazni.

Nasilje Slovenija Slovenija Slovenska zakonodaja glede spolne nedotakljivosti je popolnoma zastarela Zloraba Slovenija Med prazniki posilil sorodnico, mlajšo od 15 let

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • kapibara1 21:36 19.januar 2019.

    Verjamem ! ? Le kako se je kočanla vožnja Kranjskih policistov + mladoletnece.. (orališ-vaginališ-anališ??)