Šport > Nogomet
596 ogledov

Nogometna ikona spet nazaj z bolnišnici

bolnišnica Albert Einstein Profimedia
Po predvidevanjih zdravnikov naj bi legendarni brazilski nogometaš bolnišnico zapustil v nekaj dneh.

Legendarni brazilski nogometaš Pele je moral v ponedeljek spet nazaj v bolnišnico na nadaljevanje zdravljenja raka debelega črevesa. Iz klinike Albert Einstein v Sao Paulu so sporočili, da je "njegovo zdravstveno stanje dobro in bo lahko zapustil bolnišnico v naslednjih dneh".

V začetku septembra so 81-letniku odstranili tumor iz debelega črevesa, ki so ga zdravniki odkrili med rutinskim pregledom na kliniki v Sao Paulu. Po operaciji so Peleja sprva zdravili na oddelku za intenzivno nego, v bolnišnici je moral ostati približno mesec dni. Zdaj zdravljenje nadaljuje s kemoterapijo in bolnišnico obiskuje mesečno.

Decembra je bil dobra dva tedna spet v bolnišnici, kjer je nadaljeval zdravljenje, februarja, ko je imel redno kemoterapijo, pa so odkrili vnetje sečil in mu podaljšali bivanje v bolnišnici.

Zdravljenje rakave tvorbe niso edina zdravstvena težava legendarnega Brazilca v zadnjih letih. V preteklosti je moral prestati več operacij kolka, imel je težave s hrbtenico in kolenom. Pred dvema letoma so mu ob vnetju sečil odkrili in nato odstranili tudi ledvični kamen.

Pele velja za legendo brazilskega in svetovnega nogometa. Z Brazilijo je trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970), na 92 reprezentančnih tekmah pa je dosegel 77 golov in je še vedno najboljši reprezentančni strelec Brazilije. Je tudi med četverico nogometašev v zgodovini, ki so dosegli gol na štirih različnih svetovnih prvenstvih.

pele | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.