Šport > Nogomet
52581 ogledov

Drama največjega nogometaša vseh časov, bolezen se širi

Pele Reševalni pas/Twitter
Legendarni Brazilec je bil sicer odpuščen iz bolnišnice, a naj bi izvedel slabe novice..

Največji nogometaš vseh časov, Brazilec Pele, je bil v četrtek odpuščen iz bolnišnice v Sao Paulu, potem ke je prestal dvodnevno terapijo v boju proti raku. Legendarni nogometaš, kateremu so lani odstranili tumor na debelem črevesu, se v zadnjih mesecih zdravi s kemoterapijo.

81-letnik je bil sprejet v bolnišnico v sredo, "v četrtek pa je bil odpuščen in je v klinično stabilnem stanju," so sporočili iz bolnišnice Alberta Einsteina v Sao Paulu.

Športna televizijska mreža ESPN se je dokopala do podatka, da naj bi nekdanjemu igralcu Santosa in New York Cosmosa poleg tumorja v črevesju diagnosticirali še enega v jetrih in začetek drugega v pljučih, naročen pa naj bi bil na nove preglede, da bi odkrili še druge možne rakaste pege, saj naj bi se rak širil po telesu

Zdravnike naj bi tako najbolj skrbela jetra, ki jih ni mogoče kirurško odstraniti. Zaradi težke situacije bo še vedno ostal pod strogim nadzorom, s kemoterapijo pa bodo poizkusili preprečiti širjenje tumorjev po telesu.

Iz bolnišnice trditev sicer zanesljivega ESPN-a niso želeli potrditi ali ovreči, v svoji izjavi so omenili zgolj njegovo zdravljenje tumorja debelega črevesa. Pelejev poslovni vodja poročila ESPN-a prav tako ni potrdil ali zanikal.

Trikratni zmagovalec svetovnega prvenstva je sicer septembra 2021 prestal operacijo odstranitve tumorja debelega črevesa in je preživel skoraj mesec dni v bolnišnični oskrbi. Prejšnji mesec je bil ponovno hospitaliziran zaradi kemoterapije in odpuščen 23. decembra.

Komentarjev 2
  • jakec1575 10:57 22.januar 2022.

    Pomoje je pri tej starosti bolje hitro odditi, kot tole mucenje. Ce gre na jetra in pankreas je gotov.

  • Avatar Dammliona
    Dammliona 00:07 22.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice