Šport > Nogomet
50 ogledov

Pelé bo božične praznike preživel doma

pele Epa
Za mnoge najboljši nogometaš vseh časov je bil odpuščen iz bolnišnice.

Nekdanji brazilski nogometni zvezdnik Edson Arantes do Nascimento Pelé po 14 dneh terapije zaradi raka zapušča bolnišnico in bo praznične dni preživel doma, poročajo agencije. "Kot sem obljubil, bom božič preživel doma z družino," je na Twitterju zapisal 81-letni Brazilec in k temu pripel svojo sliko z nasmehom.

Zdravniki so Peléju v začetku septembra odstranili rakavo tvorbo na debelem črevesu. Po posegu se je v bolnišnici zdravil mesec dni, 8. decembra pa se je za 14 dni vrnil v bolnišnico Albert Einstein v São Paulu.

To pa niso bile edine zdravstvene težave tega legendarnega Brazilca. V preteklosti je moral prestati več operacij kolka, imel je težave s hrbtenico in kolenom. Pred dvema letoma so mu ob vnetju sečil odkrili in nato odstranili tudi ledvični kamen.

Pelé velja za legendo brazilskega in svetovnega nogometa in enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Z Brazilijo je kar trikrat osvojil naslov svetovnega prvaka (1958, 1962, 1970), na 92 reprezentančnih tekmah pa je dosegel 77 golov in je še vedno najboljši reprezentančni strelec Brazilije. Je med četverico v zgodovini, ki so dosegli gol na štirih različnih svetovnih prvenstvih.

Gigi Buffon Cristiano Ronaldo Kritika Šport Gigi Buffon vrgel senco na Cristiana Ronalda
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice