Šport > Nogomet
35 ogledov

Nogometni navijači proti šefu Red Bulla

Borussia Dortmund navijači EPA
V drugem kolu Bundeslige bo eno srečanje minilo brez gostujočih navijačev.

V soboto ob 18.30 bo na Red Bull Areni v Leipzigu v okviru drugega kola Bundeslige gostovala Borussia Dortmund. Domača ekipa Red Bull Leipzig je novinka v elitni nemški nogometni druščini, njen lastnik pa je, kot ste lahko že razbrali iz imen stadiona in kluba, avstrijski poslovnež hrvaškega porekla Dietrich Mateschitz.

Miljarder ima poleg Leipziga še en nogometni projekt v Salzburgu, kjer se je klub nekaj časa prav tako imenoval po slovitem prozivajalcu energijskih pijač. In prav ime je ena od stvari, ki so zmotile navijače Borussie.

Slednji so znani po zvestobi in aktivni vlogi v klubu, kjer mora vodstvo pogosto upoštevati njihove želje. In Leipzig po njihovem mnenju predstavlja pravo nasprotje. Klub v Bundesligi se namreč ne bi smel imenovati po sponzorju (vsi preostali klubi to spoštujejo), a je Nemška nogometna zveza (DFB) to spregledala. 

Poleg tega naj bi Leipzig članom kluba (torej vsem, ki plačujejo letno članarino, ne le igralcem in zaposlenim v klubu) preprečeval delovanje v klubskih organih, kar je prav tako v nasprotju z načeli Bundeslige.

Odsotnost, radio in šali

V znak protesta so se navijači Borussie odločili, da v Leipzig ne bodo odpotovali. Vodje navijaških skupin so svoje člane pozvale, da tekmo namesto po televiziji spremljajo prek radia, da bi tako simbolično pokazali nasprotovanje trendom sodobnega nogometa, ki naj bi jih s svojo finančno močjo predstavljal Leipzig. 

Na tekmi tudi ne bo moč kupiti sedaj že tradicionalnih navijaških šalov z dvema različnima polovicama - po eni v barvah vsakega od tekmecev. Za to je namreč potrebno sodelovanje klubov, Borussia pa ga, na željo svojih navijačev, Leipzigu ni ponudila.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.