Šport > Nogomet
41 ogledov

V Dortmundu igrali pri 45 stopinjah

BVB Mainz EPA
Medtem ko so v nekaterih drugih najmočnejših ligah nogometaši novo sezono začeli že pred časom, so Nemci svojo Bundesligo v sezono 2016/17 s tekmami prvega kroga pospremili šele zadnji avgustovski konec tedna.

Zelo poletno vreme je poskrbelo tudi za pritožbe igralcev, ki jim je bilo zelo vroče. Najbolj je temperaturno izstopala tekma v soboto ob 15.30 v Dortmundu, ko so domači gostili Mainz. Izid je bil na koncu 2:1, toda sodnik je moral narediti nekaj manjših premorov, da so si nogometaši odpočili in popili vodo.

Najbolj kritičen je bil Gonzalo Castro: nogometaš Dortmunda je kritiziral vodstvo nemške lige (DFL), ker v tropski vročini ni prestavilo začetka tekme. Med tekmo so na travnati površni v osrčju stadiona namerili tudi 45 stopinj Celzija, sicer pa so bile temperature zraka več kot 35 stopinj Celzija.

"Temperature so bile res na meji. Ne razumem, zakaj ne morejo v taki vročini prestaviti tekme. Naredil si en sprint in si bil popolnoma izčrpan," je bil po tekmi kritičen Castro, ki je igral 59 minut.

V Kölnu toča

Povsem drugačne težave pa so imeli na tekmi ob istem času v Kölnu: sodnik je moral v drugem polčasu prekiniti dvoboj z Darmstadtom za 13 minut zaradi neurja in toče, igralci pa so se umaknili na varno pred kot oreh velikimi zrni toče.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.