Šport > Nogomet
143 ogledov

Nogometni Olimpiji grozi zajetna kazen

NK Olimpija Ljubljana Reševalni pas/Twitter
Ljubljančanom kazen zaradi plačilne nediscipline.

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane, ki mu gre to sezono v Prvi ligi Telemach zelo dobro, saj je zanesljivo vodilni na lestvici, se po drugi strani dlje časa omenja tudi ob špekulacijah o plačilni nedisciplini. Kot je poročal Planet nogomet, dokumentacijo pa so objavili tudi na Sportklubu, ljubljanskemu klubu grozi zajetna kazen.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je, kot je razvidno iz objavljenega sklepa na Sportklubu, klubu in vpletenim poslal sklep o kazni, ki pa še ni pravnomočna, saj ima ljubljanski klub tri dni časa za pritožbo. Kazen pa za Olimpijo predvideva plačilo 19.000 evrov kazni in prepoved registracije igralcev v naslednjih dveh prestopnih rokih zaradi neplačanih obveznosti do nekdanjih članov kluba.

Skupno ljubljanski klub, kot je zapisano v sicer ne za javnost namenjenem sklepu, nekdanjim nogometašem dolguje več kot 253.000 evrov. Sportklub, ki povzema dokument Planeta nogomet, navaja, da so na seznamu upnikov Sava Petrov, klub mu je dolžen 14.640 evrov, Nino Pungaršek (8895 evrov), Aljoša Matko (21.900 evrov), Ivan Banić (7600 evrov), Nik Prelec (14.125 evrov), Neven Đurasek (13.700 evrov), Tomislav Tomić (32.200 evrov), Nik Kapun (55.979 evrov) in Uroš Korun (84.820 evrov).

Še pred kratkim, sredi oktobra, je direktor Olimpije Igor Barišić zanikal kakršne koli nepravilnosti v klubu.

Olimpijo sicer v nedeljo čaka derbi 15. kroga, ob 15. uri bo gostila drugouvrščeni Koper. Pred njim ima osem točk prednosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.