Šport > Nogomet
194 ogledov

Nogometni zvezdnik, ki je zverinsko mučil živali, prejel smešno nizko kazen

Kurt Zouma Profimedia
Potem ko je že prejel kazen s strani kluba, je nogometaša West Hama za krivega spoznalo tudi sodišče, a kazen je bila precej mila.

Francoski nogometaš Kurt Zouma se je v začetku februarja znašel pod ostrim udarom javnosti, potem ko je po spletu zakrožil posnetek, na katerem se vidi, kako fizično zlorablja lastno mačko. Nogometaš West Hama je svojega hišnega ljubljenca brcal kot žogo ter ga udaril s copatom, ker naj bi povzročil poškodbo pohištvu.

Organizacije za zaščito živali so vložile tožbo zaradi fizičnega nasilja, 27-letni centralni branilec in njegov brat Yoan, ki je objavil posnetke na spletu, pa sta priznala krivdo in jo na koncu odnesla z zelo milima kaznima.

Kurt Zouma | Avtor: Profimedia Profimedia

Sodišče je namreč Zoumi naložilo 180 ur neplačanega družbeno koristnega dela, obenem pa mu dosodilo denarno kazen 10.400 evrov ter mu prepovedalo lastništvo mačk za naslednjih pet let. Njegov brat je prejel 140 ur družbeno koristnega dela.

Zanimivo je, da je nekdanji nogometaš Chelseaja, ki se je za svoje početje sicer javno opravičil, dosti višjo kazen prejel s strani svojega kluba West Hama, kateri ga je zaradi neprimernega obnašanja, ki je prineslo sramoto klubu, kaznoval s 300.000 evri kazni.

Zouma je sicer od incidenta dalje do konca sezone nastopil na večini tekem West Hama, še posebej na gostujočih tekmah pa je bil priča salvam žvižgov ter neodobravanju navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.