Šport > Nogomet
43 ogledov

Noro: veteran Giuly z ekipo iz 4. lige v 1/16 finala

Chasselay Istres Monts Or Azergues Giuly francoski pokal Coupe de France Youtube
Pokalne tekme so vedno lepa priložnost za zmage Davidov nad Goljati. Tokratna zgodba prihaja iz Francije, kjer je četrtoligaš z golom legendarnega Ludovica Giulyja napredoval v 1/16 finala.

Zdaj 37-letni Ludovic Giuly, bivši francoski reprezentant in član AS Monaca, Barcelone in Paris Saint-Germaina, se je na stara leta vrnil k Chasselayu (zdaj Monts d'Or Azergues), klubu, čigar barve je branil kot mladenič.

Stadion četrtoligaša blizu Lyona nosi tudi njegovo ime, v soboto pa je na tekmi 1/32 finala gostil drugoligaša Istres. In tam, kjer je Giuly storil prve nogometne korake, je dočakal tudi eno najslajših zmag, potem ko je s svojim moštvom, enim najslabših v četrti ligi, po izvajanju enajstmetrovk šokiral donedavne prvoligaše (3:2).

Poleti slovo od prve lige

"Ludo" je za vodstvo rumenih zadel v 52. minuti, po izenačenju v 69. pa se je brez golov zaključil tudi kasnejši podaljšek. Sledilo je izvajanje najstrožjih kazni, kjer Giuly ni sodeloval, njegovi soigralci pa so trikrat zadeli za veliko slavje.

Giuly se je od profesionalnega nogometa poslovil junija, ko se mi je iztekla pogodba s prvoligašem Lorientom

Slavje domačih nogometašev po veliki zmagi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.