Šport > Nogomet
636 ogledov

Nov napad na 'bronastega' Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović Epa
V domačem mestu še naprej nepriljubljen.

Neznanci so ponoči v Malmöju zrušili bronasti kip švedskega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića. Nepridipravi so kip nad stopali kar odžagali. Posnetki kažejo, da je kip padel na ograjo v neposredni bližini, ki so jo namestili prav zaradi prejšnjih vandalizmov, in jo porušil. Ob tem so neznanci okrog glave ovili tudi majico švedske reprezentance in na tla napisali: "Odstranite ga."

Gre za navijaški vandalizem. Ibrahimović je namreč odraščal v revnem predelu Malmöja Rosengardu, novembra lani pa je najavil, da bo postal solastnik prvoligaša Hammarby iz Stockholma. V Malmöju je to sprožilo buren odziv. Kip visok več kot 2,5 metra in težak več kot 500 kilogramov, ki ga je švedska zveza uradno odkrila šele oktobra, je bil nato večkrat tarča vandalizma.

Zdaj 38-letni Ibrahimović je nazadnje igral pri Los Angeles Galaxy v ZDA, decembra pa podpisal poletno pogodbo z italijanskim prvoligašem AC Milanom. V prestolnici Lombardije so navijači navdušeno pozdravili njegovo vrnitev.

Zlatan Ibrahimović | Avtor: Epa Epa

Pred tem je Ibrahimović igral tudi za Ajax Amsterdam, torinski Juventus, milanski Inter, Barcelono, pariški PSG in Manchester United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice