Šport > Nogomet
205 ogledov

Nov velik kiks Barcelone

Martin Braithwaite Profimedia
Nov neuspeh za Barcelono - doma remi z Eibarjem.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je na domačem stadionu Camp Nou zabeležil nov neuspeh v domači ligi. V 16. krogu španskega prvenstva je Barca brez prvega zvezdnika, Argentinca Lionela Messija gostila Eibar, ki je pripravil presenečenje in iztržil remi (1:1).

Eibar je tako na Camp Nouu prišel do prve točke sploh, saj je pred tokratnim remijem izgubil šest zaporednih tekem proti blaugrani in vsakič prejel vsaj tri zadetke ali več.

Tokrat je bila slika drugačna. Čeprav je imela Barcelona več priložnosti, jih je zapravljala po tekočem traku. Danec Martin Braithwaite je že v 8. minuti zapravil enajstmetrovko, ko je streljal mimo gola, njegov gol v 26. minuti pa so sodniki po ogledu videoposnetka razveljavili zaradi nedovoljenega položaja.

Priložnosti so imeli še Philippe Coutinho, Trincao, Pedri, Antoine Griezmann, Ousmane Dembele. Ta je sicer z izenačujočim zadetkom v 67. minuti rešil vsaj točko, potem ko je Eibar izkoristil napako mladega Ronalda Arauja in prek Kikeja Garcie v 58. minuti povedel z 1:0.

Messi, z desetimi goli tudi to sezono prvi strelec Barcelone, je izpustil zadnjo tekmo katalonskega velikana letos, potem ko mu je klub dovolil podaljšati novoletne počitnice v domači Argentini. Kljub temu je z letališča prišel na stadion in si tekmo ogledal s tribune, a je po koncu le zmajeval z glavo in razočarano zapustil Camp Nou.

Riqui Puig Odvečni Šport V januarju se bo Barcelona rešila četverice

Na prvi tekmi dneva je Sevilla premagala Villarreal z 2:0 in se prebila na četrto mesto lestvice. Najboljši igralec tekme je bil Lucas Ocampos, ki je v osmi minuti zadel z bele točke, v 53. pa je podal Youssefu En Nesyriju za 2:0.

Na vrhu lestvice sta Atletico Madrid s slovenskim reprezentantom Janom Oblakom in Real Madrid, oba imata po 32 točk, Barcelona je na skromnem šestem mestu s 25 točkami. Atletico ima sicer dve odigrani tekmi manj kot mestni tekmec in Barca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice