Šport > Nogomet
2019 ogledov

"Novi Messi" zrušil rekord Primere

Luka Romero Profimedia
Mladi Argentinec, ki ni bil dovolj dober za Barcelono, je navdušil celotno Španijo ter postal najmlajši debitant v zgodovini lige.

Mladi vezist španskega nogometnega prvoligaša Mallorce Luka Romero se je v sredo zapisal v zgodovino, saj je postal najmlajši igralec v zgodovini španskega prvenstva primera division.

Potem ko je Romero 1. junija sploh prvič treniral s člansko ekipo Mallorce, je sinoči v 31. krogu la lige proti madridskemu Realu (0:2) v igro vstopil v 83. minuti pri 15 letih in 219 dneh.

Luka Romero | Avtor: Profimedia Profimedia

"To je bil nepozaben trenutek," je po tekmi Romero zapisal na Twitterju: "Hvala Realu Mallorci in vsem v klubu za to priložnost. Nikoli ne bom pozabil tega dne. Škoda, da smo izgubili, ampak treba je verjeti naprej."

Romero je izboljšal 81 let star prejšnji rekord Francisca Baa Rodrigueza, znanega pod vzdevkom Sanson. Dosedanji rekorder je 31. decembra 1939 pri 15 letih in 255 dneh zaigral za Celto proti Sevilli.

15-letnika mediji že povezujejo in primerjajo z legendo Barcelone, Lionelom Messijem. Romero je tudi član mladih reprezentanc Argentine, čeprav se je rodil in prva leta življenja preživel v Mehiki v Durangu, kjer je njegov oče, Argentinec Diego Adrian Romero Oivadis, igral za Alacarnes de Durango.

Romero starejši se je nato s svojo družino podal v Španijo, kjer je igral (in še vedno igra) za španske nižjeligaše. Mladi Luka se je tako na španskih tleh sprva ponudil Barceloni, a v legendarni nogometni šoli "La Masii" niso prepoznali njegovega potenciala.

Luka Romero | Avtor: Profimedia Profimedia

So pa zato njegov razkošni talent odkrili pri Mallorci, kjer tudi dobil priložnost, da kot najmlajši nogometaš v zgodovini zaigra v znameniti Primeri.

Zanimivo je, da mladi talentirani Romero debitiral prav na dan, ko sta slavila rojstni dan najboljša argentinska nogometaša tega tisočletja, Lionel Messi in Juan Roman Riquelme. Romero je sicer za člansko ekipe na najvišjem nivoju debitiral kar eno leto mlajši od Messija ter tri leta mlajši od Riquelmeja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice