Šport > Nogomet
29 ogledov

Novi selektor bo moral imeti jajca

Sport 18.06.10, gol, svetovno prvenstvo, slovenija, zda, nogomet, zmagoslavje, o Žurnal24 main
Reprezentanca. Katanec ne bo selektor, meni član strokovnega sveta NZS Marijan Pušnik.

Nogomet. "Mislim, da Srečko Katanec ne bo prevzel reprezentance. Tudi nanj bi se namreč zgrnili številni očitki, če mu ne bi uspelo. Glede njega je javnost vedno razdeljena. Eni trdijo, da je bil velik trener, drugi pa, da je bil Zlatko Zahovič velik igralec," je glede nekdanjega selektorja povedal Marijan Pušnik.

"V ekipi ni prave kemije. Kdor bo prevzel reprezentanco v tem trenutku, bo moral imeti jajca. Kdorkoli bo prišel, ga čaka težko delo in bo žrtvovan za naslednjega. Težko bo namreč v tej situaciji osvojiti dovolj točk za uvrstitev v Brazilijo. V ekipi pa tudi ni prave kemije," je nadaljeval trener Celja.

"Postaviti pred Slovenijo cilj, da se mora uvrstiti na svetovno ali evropsko prvenstvo, se sicer lepo sliši, a to je neumnost. Smo dvomilijonska država, ki nima veliko vrhunskih igralcev, čeprav jih sam zelo cenim," je dejal Korošec in izpostavil, da strokovni svet nima dovolj veljave znotraj NZS.

"Tujec ni dobra rešitev"

"Strokovna komisija je določila merila, kdo je lahko selektor. Pomembne so izkušnje, trenerski staž, pojavljanje v javnosti, znanje tujih jezikov ... A v preteklosti se je delalo mimo nas. Tudi pri selektorjih mlajših selekcij se nas nič ne vpraša, vse se dogaja v ozadju. Strokovni svet ni bil niti za prezgodnji menjavi Matjaža Keka in Slaviše Stojanovića," poudarja izkušeni trener.

"V Sloveniji nimamo več kot pet strokovnjakov, ki so lahko selektorji. Nisem pa za tujca, saj bi bila to klofuta slovenski stroki. Preden bi tujec spoznal naše igralce in mentaliteto, bi minilo preveč časa," je sklenil Pušnik.

Komentarjev 2
  • feferon 16:47 12.december 2012.

    cohones mas grande

  • Žurnalček 11:35 12.december 2012.

    Sej to ni res, da se upajo hoštaplerski mediokriteti sploh odpreti razpravvo , kdo je boljši in najboljši SLO nogometaš , kakor tudi trener. Če bodo v fuzbalu na funkcijah takile opičnjaki , SLO fuzbala tudi biti ne more. No ...prikaži večNo pa saj je prav , da ga ni , bo vsaj manj navijačev razgrajal po štadionih !