Šport > Nogomet
35 ogledov

Novi selektror najprej z BiH

slovenija romunija nogometna reprezentanca Boštjan Tacol
Nogometna zveza Slovenije je končala pogovore o nasprotnikih na naslednjih dveh prijateljskih tekmah. Februarja prihodnje leto se bo članska reprezentanca v Kopru pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine, avgusta 2013 pa bodo Slovenci gostovali na Finskem, so sporočili iz NZS.

Slovenija se tako po enem letu vrača na koprsko Bonifiko, kjer je nazadnje igrala s Škotsko. Tekma bo na sporedu 6. februarja, začetek tekme pa bo določen v naslednjih tednih.

Slovenija in BiH sta se do zdaj v članski konkurenci pomerili trikrat, dvakrat v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Franciji leta 1998, nazadnje pa na prijateljski tekmi v Ljudskem vrtu, kjer so gosti slavili s 4:3.

Nogometna zveza Slovenije pa je že dobila tudi nasprotnika za avgustovski prijateljski termin. Slovenska reprezentanca bo odpotovala na Finsko, z reprezentanco katere se je na prijateljski tekmi pomerila že leta 1999, ko se je tekma v Ljubljani končala brez zmagovalca (1:1). Kraj igranja in ura bosta določena naknadno.

Komentarjev 1
  • Realist 14:40 14.december 2012.

    Prijateljska tekma z BIH bo po moje pravi test za naše fante in oceno ali je bila zamenjava selektorja prava poteza. reprezentanca BIH igra dober nogomet, imajo v svoji ekipi kar nekaj zvezdnikov ki igrajo v tujih ligah in zanimivo ...prikaži več bo videt kako se bodo naši znašli. Pa tudi dejstvo da se igra tekma v Kopru je super, naj še primorci malo uživajo v igrah naših fantov :)